Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Ξεκινούν τα έργα που ανάπλασης στο Καρπενήσι που είχαν σταματήσει  λόγω χειμώνα. Η ταλαιπωρία των δημοτών και το επισκεπτών  αναμενόμενη αλλά αναγκαία  για την ολοκλήρωση του έργου.
Εκείνο όμως που μου έχει κάνει  εντύπωση είναι  οι μουρμούρες πολλών ανθρώπων και ειδικά ανέργων εργατών ότι  γίνετε ένα έργο και οι εργαζόμενοι δεν είναι Ευρυτάνες. Καταρχήν αγαπητοί μου να σας πω  ότι η εταιρία έχει το νόμιμο δικαίωμα να χρησιμοποιήσει  ότι εργαζόμενους  θέλει .  Από την άλλη  τα παραπόνα  ότι η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να πιέσει την εταιρία για να προσλάβει εργαζόμενους από το Καρπενήσι θα είχε κάποιο νόημα εάν και οι εργαζόμενοι εξέφραζαν αυτό το αίτημα  μέσω του σωματείου τους ,μαζικά  και  όχι μεμονωμένες  μουρμούρες  που δεν οδηγούν πουθενά . Στο κάτω –κάτω  ας βάλουν ένα πανό στην πλατεία έτσι για την τιμή των όπλων , είναι προτιμότερο από τις ατομικές διαμαρτυρίες. Η εποχή που μόνος του ο καθένας προσπαθούσε να βολευτεί έχει περάσει  και όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε ότι μόνο μαζικά , ενωμένοι και οργανωμένοι μπορούμε  να κερδίσουμε τόσο το καλύτερο .

*Χαμός ξανά την Κυριακή στο Δ.Σ. του Δήμου Αγράφων. Η συνεδρίαση κράτησε πάνω από 6  ώρες και ήταν για γερά νεύρα. Αρκετοί πάντως είναι αυτοί που τόσο σε  αυτή όσο και στην προηγούμενη συνεδρίαση  είπαν ότι στα 15μελές συμβούλια των γυμνασίων υπάρχει περισσότερη οργάνωση, καλύτερο επίπεδο διαλογικής συζήτησης, περισσότερος σεβασμός ως προς τους συνομιλητές και γενικότερα υψηλότερο επίπεδο. Συνήθως στα 15μελες απαντούν σε ότι τους ρωτούν και προσπαθούν να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους . Εκεί πέρα στα Άγραφα από ότι καταλάβαμε  το μόνο που τους ενδιαφέρει  είναι η επόμενη ημέρα σε ότι  αφορά τους εκλογικούς  συνδυασμούς και τις ηγεσίες.  Όλοι  όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο  που δεν  είναι άλλος από τον  Αγραφιώτικο λαό και τους νέους ανθρώπους με διαφορετικές αντιλήψεις  που  θα ενεργοποιηθούν και θα είναι η μόνη και η πραγματική ελπίδα σωτηρίας αυτού του τόπου.

*Πολύ κακό  για το τίποτα ή κάτι ουσιώδες από την αναταραχή στο Δήμο Αγράφων?  Ο καιρός   θα το δείξει. Πάντως εάν κατάλαβα καλά  και τα χρέη από τους προηγούμενους Δήμους δεν θα πληρωθούν  σύμφωνα με το πώς δημιουργήθηκαν σε επίπεδο Καποδιστριακών Δήμων αλλά θα συμμετέχουν όλοι  με το ίδιο ποσοστό τότε  γιατί  κάποιες  Δημοτικές Αρχές  να ήταν συνεπείς και νόμιμες και κάποιος άλλες όχι. Γιατί να τιμωρούνται δημότες που στις προηγούμενες εκλογές έκαναν σωστή επιλογή και ολόκληρα  χωριά να παίρνουν πολύ λιγότερη ΣΑΤΑ  από  ότι δικαιούνται και να επιβραβεύονται ασυνεπείς Δήμαρχοι οι οποίοι αύριο θα είναι λευκές περιστέρες και θα διεκδικούν πάλι θέσεις ευθύνης  χωρίς να τρέχει τίποτα?

*Να μην ξεχάσω να πω στον φίλο ταβερνιάρη από τα χωριά του Απεραντίου  ότι τελικά είναι πολύ μαρτυριάρης καθότι είναι ο μόνος που μαρτύρησε το χαρακτήρα και τον τρόπο λειτουργίας του Δημάρχου Αγράφων στον πρώην Αντιδήμαρχο και νυν ανεξάρτητο σύμβουλο.  Μακάρι να τον πίστευες αγαπητέ αιρετέ. Σήμερα μπορεί και να μην είχαμε φτάσει σε αυτήν την κατάντια στο Δήμο μας.  

*Πολλά και κωμικοτραγικά  γεγονότα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα  στα γήπεδα του νομού μας. Ενστάσεις για αντικανονικές συμμετοχές, βιβλιάρια ασθενείας που δεν έχουν θεωρηθεί εγκαίρως, άσχημες διαιτησίες, κάποιοι φίλαθλοι προπηλακίζουν διαιτητές  και  γενικότερα το κλίμα είναι πολύ άσχημο.  Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα και θα πρέπει στα πλαίσια της ομαδικότητας και του ερασιτεχνικού αθλητισμού να αντιμετωπίζετε. Το πρωτάθλημα Ευρυτανίας δεν είναι τίποτα το σημαντικό. Το σημαντικότερο είναι η άθληση και η συμμετοχή νέων ανθρώπων μακριά από το ποτό, το τσιγάρο και τα ναρκωτικά. Ιδανικά και αξίες όπως η ομαδικότητα και η ευγενής άμυλα θα έπρεπε να είναι  το νούμερο ένα στην ιεράρχηση και  όχι το πρωτάθλημα. Πάντως για την ιστορία να συμφωνήσω  ότι τα παιχνίδια κερδίζονται στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά αρκεί όμως τα χαρτιά  όλων να είναι σωστά.