Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Κώστας Κοντογεώργος: «Επιτελέσαμε το καθήκον μας, αξιοποιώντας τις ευεργετικές διατάξεις του ν. 3491, προστατεύοντας ταυτόχρονα την περιουσία της ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε. και του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου»

Για ποινικοποίηση της αυτοδιοίκησης με "βιομηχανία" παραπομπών έκανε λόγο στην ομιλία του στη Βουλή, πριν την ψηφοφορία για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ο Κώστας Κοντογεώργος.
ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
"Κύριε Πρόεδρε, εγώ θα μιλήσω για την άρση της ασυλίας μου, δεν θα απειλήσω, όμως, το Σώμα, όπως έχουμε συνηθίσει τις τελευταίες αυτές ώρες να ακούμε στο Κοινοβούλιο.

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η υπόθεση που συζητάμε σήμερα αφορά τη δραστηριότητά μου σε προγενέστερο χρόνο, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Νομάρχη Ευρυτανίας.

Απ’ ό,τι συμπέρανα από τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, δεδομένου ότι δεν έχω κληθεί μέχρι σήμερα από καμία δικαστική αρχή, αφορά τη διαδικασία λήψης δανείου από τη νομαρχιακή επιχείρηση «Ευρυτανία ΑΕ» και την εγγυοδοσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας.
Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, να μου επιτρέψετε να αναφέρω συνοπτικά τα γεγονότα.
 Το έτος 2006 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε το ν. 3491, ο οποίος προέβλεπε τη ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλών των δημοτικών και νομαρχιακών επιχειρήσεων, διαγράφοντας τις προσαυξήσεις, και έδινε τη δυνατότητα εξόφλησής τους με δανειοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με ευνοϊκούς όρους.
Η νομαρχιακή επιχείρηση «Ευρυτανία ΑΕ», με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της και με ομόφωνη –το τονίζω- απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ευρυτανίας, προέβη σε δανειοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με ευνοϊκούς όρους, σύμφωνα πάντα με το ν. 3491/2006 και τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, και εξόφλησε ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους κοινωφελείς οργανισμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ., προς τους εργαζόμενους και προς τρίτους, εξοικονομώντας μάλιστα σημαντικά ποσά από τη διαγραφή των προσαυξήσεων.
Με λίγα λόγια, επιτελέσαμε το καθήκον μας, αξιοποιώντας τις ευεργετικές διατάξεις του ν. 3491, προστατεύοντας ταυτόχρονα την περιουσία της συγκεκριμένης νομαρχιακής επιχείρησης και του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, αξίας πολλαπλάσιας του δανείου, από τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και από αποφάσεις κατασχέσεων.  
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, πιστεύω ότι αυτή η σύντομη ενημέρωση είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου να αποφύγουμε επικίνδυνους και πονηρούς συνειρμούς των τελευταίων ημερών.
Τέλος, σας ενημερώνω ότι στις 6 Φεβρουαρίου του 2013 ψηφίσατε την άρση της ασυλίας μου. Στη δίκη που επακολούθησε στο Τριμελές Εφετείο Λαμίας, αθωώθηκα με ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου. Και πάλι σας ευχαριστώ και σας καλώ να ψηφίσετε την άρση της ασυλίας μου προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεσή μου.
Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια τελική επισήμανση. Τελικά, το βάρος της εκκαθάρισης του πολιτικού κόσμου έχει αποδειχθεί «βιομηχανία» παραπομπών για τους ανθρώπους που υπηρέτησαν την αυτοδιοίκηση”.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.