Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Παρά τις «Ερινύες» που ηχούν στ΄ αυτιά του ο Κώστας Μπακογιάννης ξεκαθαρίζει - Δεν πάω πουθενά εδώ θα μείνω

Οι επόμενες δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, με βάση τις κυβερνητικές προθέσεις θα διεξαχθούν το Μάιο του 2014. Ωστόσο όμως και ενώ απομένει ένας περίπου χρόνος, στο παρασκήνιο όλων των κομμάτων και κυρίως σε αυτό της Νέας Δημοκρατίας, οι ζυμώσεις και τα σενάρια για τους υποψηφίους Περιφερειάρχες και Δημάρχους δίνουν και παίρνουν.
Σε ένα από αυτά, που εμπλέκεται και ο Δήμαρχος Καρπενησίου, θέλει το κυβερνών κόμμα να έχει έτοιμη πρόταση στον Κώστα Μπακογιάννη για κοινό υποψήφιο Περιφερειάρχη των κομμάτων της συγκυβέρνησης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καρπενησίου αγνοεί οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό το σενάριο και αφήνει να εννοηθεί ότι παραμένει μόνιμος κάτοικος Καρπενησίου και ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές.   

Την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014 επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου, ως τμήμα ενός ευρύτερου σχεδίου για κοινούς υποψηφίους με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ανάμεσα στους οποίους η «ποσόστωση» των προερχόμενων από τη ΝΔ θα είναι ιδιαίτερα υψηλή.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της τακτικής από την Κυβέρνηση, έχει προγραμματιστεί μια σειρά επαφών-προτάσεων, με ξεχωριστές προσωπικότητες αλλά και με εν ενεργεία πετυχημένους αυτοδιοικητικούς, προκειμένου έτσι να επιτευχθεί η υποψηφιότητα δυνατών χαρτιών, κυρίως στις Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους. Με την λογική αυτή, η Νέα Δημοκρατία, παρά το επικάλυμμα του ανεξάρτητου υποψηφίου, θα μπορέσει να κερδίσει τις περισσότερες Περιφέρειες στην Επικράτειας, όπως και αυτή της Στερεάς Ελλάδας, ενώ μεγάλος στόχος είναι και οι μεγάλοι Δήμοι που στις προηγούμενες εκλογές πέρασαν στα χέρι του ΠΑΣΟΚ.
Με δεδομένο λοιπόν το γεγονός αυτό και με βάση ασφαλείς πληροφορίες από κυβερνητικό αξιωματούχο που θα χειριστεί τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μεταξύ των πετυχημένων και με δυναμική αυτοδιοικητικών, που επιθυμεί η κυβέρνηση να «αναβαθμίσει», είναι και ο Δήμαρχος Καρπενησίου, που θεωρείται ως μια εξαιρετική περίπτωση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Βέβαια εδώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ο νυν Περιφερειάρχης, ωστόσο όμως σενάρια θέλουν τον Κλέαρχο Περγαντά να κατεβαίνει υποψήφιος Βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Στην προ ημερών συνάντηση που είχε ο Κώστας Μπακογιάννης με τον Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην ατζέντα της συζήτησης δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Ωστόσο οι ίδιες έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ των δυο ανδρών, πέραν των άλλων ζητημάτων για τον Δήμο Καρπενησίου, έγινε κουβέντα και για τα αυτοδιοικητικά, χωρίς όμως κάτι πιο συγκεκριμένο που να αφορά τις προθέσεις του Κώστα Μπακογιάννη.
Πέραν αυτού κυκλοφορεί και ένα άλλο σενάριο, που φέρνει τον Δήμαρχο Καρπενησίου να εγκαταλείπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ρίχνεται στην κεντρική πολιτική σκηνή ως υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στην Α΄ Αθηνών.
Παρότι είναι ακόμη νωρίς για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, που θα γίνουν στις 25 Μαΐου 2014, όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός,  πιστεύουμε ότι ο Κώστας Μπακογιάννης, θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου, καθότι θεωρεί σχεδόν βέβαιη την επανεκλογή του και δεν επιθυμεί να «μετακομίσει» από το Καρπενήσι στην Περιφέρεια. Εξάλλου έχει μπροστά του έργο σε εξέλιξη και ουδέποτε θα ήθελε να το αφήσει στη μέση, την στιγμή μάλιστα που μπορεί να συνδεθεί το όνομά του με την εξωραϊσμό και την εν γένει ανάπλαση που γίνεται στο Καρπενήσι.
Επομένως το λαϊκό άσμα «δεν πάω πουθενά εδώ θα μείνω» ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του Κώστα Μπακογιάννη, που δείχνει να προτιμάει τις ομορφιές του βουνού, παρά τις «κακοτοπιές» της πεδιάδας.
Β.Φ.