Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Ο Γιάννης Αντωνίου, 1ος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Φλόγας για το Σότσι

H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ομόφωνα ότι  πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς  Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014» θα είναι ο χιονοδρόμος Γιάννης Αντωνίου.
Η Τελετή θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία και ο Γιάννης Αντωνίου θα  παραλάβει τη Φλόγα από την Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη προκειμένου να  ξεκινήσει το ταξίδι της για την πόλη της Ρωσίας που θα φιλοξενήσει  τους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς από τις 7 ως τις 23 Φεβρουαρίου 2014.


Ο Γιάννης Αντωνίου είναι ο καλύτερος Έλληνας αθλητής στις καταβάσεις  και έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς  του Σότσι.
Γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1995 και είναι αθλητής του ΕΟΣ  Καρπενησίου. Έχει προπονητή τον Στέργιο Πάππο και ξεκίνησε την
χιονοδρομία το 1999 όταν ήταν 4 ετών. Είναι γιος του Δημήτρη Αντωνίου,  παλιού ποδοσφαιριστή και εκπαιδευτικού, καθώς και προπονητή
σε αρκετές ομάδες της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας.
Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας χιονοδρομίας, έχει συμμετάσχει σε  περισσότερους από 80 διεθνείς αγώνες και μεγαλύτερη επιτυχία της
καριέρας του είναι τα δύο χάλκινα μετάλλια στο σλάλομ και στο  γιγαντιαίο σλάλομ που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων το 2012,  στο Ροκαράσο της Ιταλίας. Είναι πρωτοετής φοιτητής στα Τ.Ε.Φ.Α.  Θεσσαλονίκης
Ο Γιάννης Αντωνίου ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Αφή της Φλόγας στο  Παναθηναϊκό Στάδιο, πριν από μερικούς μήνες, για το Χειμερινό  Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Ενότητας «Μπρασόβ 2013».
Επίσης η Ολομέλεια της ΕΟΕ αποφάσισε ότι αναπληρωματικός Λαμπαδηδρόμος  θα είναι ο χιονοδρόμος Απόστολος Αγγέλης.
Γιάννης Αντωνίου:
«Μοναδική τιμή το άναμμα
της Ολυμπιακής φλόγας»
Στο allaspor.blogspot.gr μίλησε ο Γιάννης Αντωνίου, ο οποίος θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν από τις 7 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2014 στο Σότσι της Ρωσίας.
Ο Ευρυτάνας αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου τόνισε: «Είναι μεγάλη και μοναδική εμπειρία το γεγονός ότι θα είμαι ο πρώτος που θα ανάψει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία καθώς και όλη η διαδικασία. Η χιονοδρομία δεν είναι και τόσο γνωστό σπορ στην Ελλάδα. Την άλλη Κυριακή θα πάω στην Αυστρία για προετοιμασία. Ελπίζω στην Ολυμπιάδα του Σότσι να αγωνιστώ τελικά. Αυτό θα γίνει γνωστό στις 19 Ιανουαρίου αλλά μέχρι στιγμής προπορεύομαι και πιστεύω ότι θα μετέχω. Είμαι πολύ χαρούμενος που φτάσαμε ως εδώ. Η πρωτότυπη προσπάθεια που κάνουμε ανήκει στον προπονητή με την συνδρομή κάποιων οικογενειακών φίλων και όλοι μαζί έχουμε καταφέρει να φτάσουμε εδώ που είμαστε μέχρι στιγμής.»