Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Κοιμήθηκε η Κυρά της ... Γέφυρας Ταξίδεψε στην αιωνιότητα η Βασιλική Φεγγούλη από την Επισκοπή

Στην αιωνιότητα ταξίδεψε την περασμένη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013, η Βασιλική Φεγγούλη, από την Επισκοπή του Δήμου Αγράφων, μητέρα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγραίων π. Ευαγγέλου Φεγγούλη. Η μακαριστή άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου μεταφέρθηκε με βαρύ καρδιακό επεισόδιο.


Η αείμνηστη γερόντισσα γεννήθηκε στην Ανατ. Φραγκίστα το 1928 και ήταν η πρώτη κόρη από τα 8 τέκνα του Γεωργίου και της Βασιλικής Πιστιόλη.
Το 1954 παντρεύτηκε στην Επισκοπή με τον Γιάννη Φεγγούλη, με τον οποίο απέκτησαν δυο παιδιά τον Παναγιώτη, επιχειρηματία και τον π. Ευάγγελο.
Όλα τα χρόνια ζούσε κοντά στα παιδιά της, αρχικά στην παλιά Επισκοπή και στη συνέχεια στην Γέφυρα Επισκοπής.
Η κυρά Κική, όπως την αποκαλούσαν άπαντες, ήταν μια σπουδαία γυναίκα, έντιμη και εργατική έως της τελευτής της. Χαρακτηριστικά της γνωρίσματα, η απέραντη καλοσύνη της και η φιλευσπλαχνία της προς κάθε συνάνθρωπο. Λάτρευε τα παιδιά της και πονούσε τα εγγόνια της, ενώ πάντα υπερασπίζονταν τους αδυνάτους.
Η εξόδιος ακολουθία της εκλιπούσης έγινε την επομένη από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Επισκοπής, όπου παραβρέθηκαν συμπροσευχόμενοι εις ανάπαυση της ψυχής της, ο Καθηγούμενος της Ιεράς μονής Αγάθωνος π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης με τους πατέρες της Μονής, ο π. Αγαθάγγελος Παπαθανασίου, ο εκ της Επισκοπής καταγόμενος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Βασιλόπουλος, 13 ακόμη ιερείς της περιοχής, ο πρώην Βουλευτής Ευρυτανίας Δημοσθένης Τσιαμάκης, τα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονά της και πλήθος κόσμου.
Για την εκλιπούσα μίλησε με θερμά λόγια ο π. Αγαθάγγελος, ενώ συγκίνησε τους πάντες το ποίημα του Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγάθωνος, π. Δαμασκηνού, που σας παραθέτουμε και ανέγνωσε ο εφημέριος των Ευρυτάνων Αγίων π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος.
Άπαντες οι συντελεστές του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, εκφράζομε τα βαθύτατα συλλυπητήρια στα παιδιά και στους οικογενείς της μακαριστής Βασιλικής και ευχόμεθα όπως ο του Θανάτου και της ζωής Κύριος την κατατάξει μετά των δικαίων.