Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΑΛΚΥΟΝΗ»

Συνεχίζεται και φέτος από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «ΑΛΚΥΟΝΗ» η διεξαγωγή των ομαδικών συζητήσεων γονέων. Σκοπός τους είναι η υποστήριξη των γονιών ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν, όπως εκείνοι επιθυμούν, στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικές, οικονομικές και ιστορικές συνθήκες.

Οι συζητήσεις έχουν στόχο να προσφέρουν ευκαιρίες για κοινό προβληματισμό, μοίρασμα εμπειριών, ανάδειξη γνώσεων και ικανοτήτων καθώς και συντροφικότητα στο ρόλο του γονιού.
Στα πλαίσια αυτά, το Κέντρο Πρόληψης σας προσκαλεί να συμμετέχετε με την εμπειρία και την παρουσία σας σε ένα κύκλο ομαδικών συζητήσεων Γονέων παιδιών σχολικής ηλικίας (6-12 ετών) και Γονέων παιδιών εφηβικής ηλικίας (13-18 ετών) με θέμα: «Ανακαλύπτοντας γονεϊ

κές δεξιότητες».
Συγκεκριμένα, στις συζητήσεις αυτές θα επεξεργαστούμε θέματα, όπως:
*Η επικοινωνία
*Σχέσεις
*Δεξιότητες γονιών
*Σύγκρουση
*Προτιμώμενοι τρόποι να είσαι γονιός
Διάρκεια ομάδων: 8  δίωρες συναντήσεις, μία φορά την εβδομάδα.
Ημέρες διεξαγωγής: Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα
Χώρος διεξαγωγής:  Κέντρο Πρόληψης «Αλκυόνη», Αγγέλων 1 (έναντι συνεδριακού κέντρου).
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέχρι την Πέμπτη 3 Οκτώβρη 2013 και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Μπορείτε να την προσκομίσετε  την αίτησή σας στα γραφεία, ή να τη στείλετε με φαξ, ή να συγκεντρωθούν και κατατεθούν συνολικά μέσω του Συλλόγου Γονέων.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Πρόληψης κατά τις ώρες λειτουργίας του, 08:30-14:30, στο τηλέφωνο 22370 22904 και Φαξ: 22370 22907.

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης