Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Δημοπρατήθηκαν τα πρώτα 7,5 χλμ της ΕΟ Αγρινίου – Αγίου Βλασίου, προϋπολογισμού 19.650,00 ευρώ

Δημοπρατήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 το πρώτο τμήμα, μήκους 7,15 χιλιομέτρων, του έργου βελτίωσης της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Καρπενησίου.
Στην δημοπράτηση πήραν μέρος πολλές τεχνικές εταιρείες και τελικός ανάδοχος αναδείχθηκε η τεχνική εταιρεία Αφοί Παπαϊωάννου με 28%.

Το έργο πλέον περνά σε προσυμβατική περίοδο καθώς αναμένονται τυχόν ενστάσεις και κατόπιν θα ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία. Αποστολή της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο, παρουσίαση και έγκριση από την Βουλή των Ελλήνων, προσκόμιση εγγυητικών επιστολών και υπογραφή της σύμβασης. Αν δεν έχουμε προβλήματα το έργο θα υπογραφεί στις αρχές του 2014 και 2 χρόνια αργότερα θα είναι έτοιμο.

Να σημειώσουμε πως το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 24.000.000 ευρώ. Είναι ένα έργο το οποίο για δεκαετίες ολόκληρες ήταν το καθολικό αίτημα όλων των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της Ευρυτανίας.
Αντικείμενο του έργου που δημοπρατείται είναι η κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 7,15 χλμ. περίπου του Οδικού Άξονα Αγρινίου – Καρπενησίου, από τον κόμβο Ρουπακιάς / Άγιο Ιωάννη επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, παρακάμπτοντας τον οικισμό Καμαρούλα, μέχρι να καταλήξει στον υφιστάμενο δρόμο προς τον Άγιο Βλάση, όπου συναρμόζεται με αυτόν. Ο οδικός άξονας θα συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.
Αναλυτικά περιλαμβάνεται, εκτός από την κατασκευή του οδικού τμήματος, από τον κόμβο Ρουπακιάς / Άγιο Ιωάννη επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων και η κατασκευή: παράπλευρων οδών, μήκους 4,83 χλμ. περίπου, τεσσάρων γεφυρών, επτά κιβωτοειδών οχετών, σωληνωτών οχετών και λοιπών έργων αποχέτευσης – αποστράγγισης και πέντε ισόπεδων κόμβων (Ε.Ο. Αντιρρίου –
Ιωαννίνων, Νέα Αβώρανη Αγρινίου, Καμαρούλας, Αγίου Νικολάου και Σχίνου) με τις κάθετες οδούς που συμβάλουν στους κόμβους. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 19.650.000 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ) και φορέας εκτέλεσης του είναι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγκεκριμένα η ΕΥΔΕ-ΟΣΥΕ (Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων, Οδικών Σηράγγων και λοιπών υπογείων έργων).