Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

*Μεγάλος ντόρος γίνετε τελευταία με το νερό της πηγής που βρίσκετε κοντά στην Αγ. Παρασκευή.  Την προηγούμενη  εβδομάδα  αναγνώστες μας  μας ενημέρωσαν  ότι υπήρχε πινακίδα που αναγραφόταν  ότι το νερό της πηγής δεν είναι πόσιμο.
Εμείς αναζητήσαμε την επόμενη ημέρα την πινακίδα αλλά δεν την βρήκαμε. Εν συνεχεία με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε σε διάφορα  ηλεκτρονικά μέσα τόσο τοπικά όσο και της περιφέρειας ότι κάποιος ιδιώτης έστειλε στο χημείο της Λαμίας δείγμα με αποτέλεσμα να εντοπιστούν κολοβακτηρίδια και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σουλίωτης  να καταστήσει το νερό προσωρινά μη κατάλληλο προς πόση.
Εδώ για εμάς  αρχίζουν τα ερωτήματα προς πάσα κατεύθυνση εάν  αληθεύουν τα δημοσιεύματα. Πρώτον   ποιος είναι υπεύθυνος για το νερό των πηγών ?  Απ΄ ότι γνωρίζουμε ο Δήμος  είναι υπεύθυνος για το νερό που μας παρέχει το δίκτυο ύδρευσης .
Πως ένας ιδιώτης ξαφνικά ενδιαφέρετε για την καταλληλότητα ή όχι μιας πηγής . Διαπίστωσε ότι κάτι τρέχει με την ποιότητα του νερού? Γιατί δεν απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές και πήρε από μόνος του την πρωτοβουλία να στείλει δείγμα προς εξέταση και έν συνεχεία  με την συνεργασία τοπικών μέσων να δημοσιοποιήσει τα όποια αποτελέσματα.  
Ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία  ? Ήταν το κατάλληλο μπουκάλι για να μπει το προς εξέταση νερό? Το μπουκάλι περίεχε νερό από την πηγή της Αγ. Παρασκευής ή από κάπου αλλού.
Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι και να ήταν από την συγκεκριμένη πηγή πριν φτάσει στο χημείο δεν έγινε κάποια  παρέμβαση?
Ενημερώθηκε το χημείο ότι πρόκειται για νερό πηγής και όχι του δικτύου? Με ποια ιδιότητα τόσο ο ιδιώτης όσο και τα μέσα αναστατώνουν τους πολίτες για ένα τόσο σοβαρό θέμα χωρίς επίσημη ενημέρωση των αρμόδιων αρχών? Ή μήπως οι αρμόδιες αρχές ενημερώθηκαν και δεν έκαναν τίποτα για μεγάλο χρονικό διάστημα?
Πολλά ερωτήματα να διατυπώσει κανείς σχετικά με το θέμα.  Από ότι ενημερωθήκαμε η υπηρεσία του Δήμου μετά το θόρυβο που προκλήθηκε έστειλε  δείγμα νερού προς εξέταση και  με την σωστή διαδικασία και αναμένουμε  σύντομα τα αποτελέσματα.
Από την συγκριμένη πηγή εδώ και πολλά χρονιά πίνει κρυστάλλινο νερό ολόκληρο το Καρπενήσι και μάλιστα θεωρείτε ότι καλύτερο νερό διαθέτει  η πόλη μας. Πηγάζει από το Βελούχι και είναι κρυστάλλινο.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην δημιουργούμε φτηνές εντυπώσεις. Εάν παρατηρήσουμε πρόβλημα ιδιαίτερα που να αφορά άμεσα ή έμμεσα την υγεία μας  θα πρέπει πρώτιστος να ενημερώνονται οι αρμόδιοι και αυτοί να ενεργούν καταλλήλως για τις περαιτέρω ενέργειες.  

*Δεν χάνουν ευκαιρία τα μέσα των Αθηνών να μας διαβάλουν και να μας κοροϊδεύουν.  Έτσι με αφορμή την Καρπενησιώτικη καταγωγή του συνδικαλιστή που συνελήφθη στο νοσοκομείο Σωτηρία να δωροδοκείτε με το ποσό των 50.000 ευρώ για να μην κάνουν οι εργαζόμενοι απεργία έγραφαν με μεγάλα  γράμματα. Συνελήφθη με την γίδα στον ώμο ο Καρπενησιώτης  συνδικαλιστής. Άνθρωποι που κάνουν παράνομες πράξεις θα μπορούσε να είναι από παντού.  Το ότι στον τόπο μας ασχολούμαστε με κατσίκες είναι κάτι φυσιολογικό. Ζωοκλέφτες ή απλοί κλέφτες όμως δεν είμαστε σε καμία περίπτωση.

*Φυλλάδιο με αποστολέα την Ν.Δ.  και με το σλόγκαν «φτάνει πια» μοιράστηκε στα καταστήματα του Καρπενησίου.  Το φτάνει πια αναφερόταν  στην βία. Συμφωνούμε απόλυτα με τον πόλεμο ενάντια στην βία αλλά τι καλά που θα ήταν αυτό το φτάνει πια να αναφερόταν  και στα μέτρα λιτότητας που επιβάλει η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε όλους μας. ‘Έτσι λοιπόν  ορμώμενοι από αυτό το φτάνει πια   εμείς επεκτείνουμε το συλλογισμό μας και λέμε
Φτάνει πια στην ατιμωρησία των πολιτικών. Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και  του άρθρου περί προστασίας των υπουργών  τώρα.
Φτάνει πια η απαξίωση της δημόσιας παιδείας  και η συρρίκνωση της δημόσιας   υγείας προς όφελος των ιδιωτών.
Φτάνει πια με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Φτάνει πια με τα λουκέτα που αναγκάζονται να βάλουν οι επαγγελματίες και οι καταστηματάρχες.
Φτάνει πια με τις αυξήσεις σε όλα τα δημόσια αγαθά
Φτάνει πια με τα χαράτσια, ακόμα και στα αγροτεμάχια
Φτάνει πια με τις μειώσεις ακόμη και των κατώτερων αγροτικών συντάξεων.
Φτάνει πια με την πολιτική που βλέπει αριθμούς και όχι ανθρώπους
Φτάνει πια με την πολιτική που έχει φτάσει την ανεργία στο 30%
Φτάνει πια με την πολιτική που έχει οδηγήσει στην αυτοκτονία 3500 συμπολίτες μας.
Φτάνει πια με σας και τα μνημόνια σας.  Ήρθε η ώρα που πρέπει να πάρουμε ξανά την ζωή μας στα χέρια μας .
Φτάνει πια με την πιλοτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ
Εσείς μπορείτε όσα φτάνει πια θέλετε και είναι αρκετά….