Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΜΕ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

Στα πλαίσια του προγράμματός της για συνεχή ενημέρωση των κατοίκων και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, η αναπληρώτρια Δήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, παραβρέθηκε μέχρι στιγμής σε δυο συνελεύσεις στις τοπικές κοινότητες, Μαυρομάτας και Δυτ. Φραγκίστας.
Ο Δήμαρχος και στα δυο χωριά, άκουσε με προσοχή τους Προέδρους και τους κατοίκους και απάντησε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα σε όλα τα ζητήματα της αρμοδιότητάς της  και στα γενικότερα οργανωτικά, οικονομικά και προγραμματικά θέματα του  Δήμου Αγράφων.



ΣΤΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑ
Η κ. Φεγγούλη, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, συνοδευόμενη από Μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και συνεργάτες της, επισκέφτηκε την Μαυρομάτα. Εκεί τους υποδέχτηκαν, ο πρώην Δήμαρχος Βίνιανης και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Γεωργίου, ο Πρόεδρος Νίκος Σκόνδρας, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου αλλά και κάτοικοι του χωριού. Η Δήμαρχος άκουσε τους κατοίκους και τον πρόεδρο, τους ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα ενώ έγινε συζήτηση και για το θέμα της εκπόνησης συγκεκριμένων τεχνικών μελετών, που αφορούν την εσωτερική οδοποιία στη Μαυρομάτα.

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ
Η επόμενη ανοιχτή Γενική Συνέλευση έγινε στην Δυτική Φραγκίστα, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του Δήμου.  Η κ. Φεγγούλη, συνοδευόμενη από τον Δημοτικό Σύμβουλο Λεωνίδα Τελώνη και τον Πρόεδρο του χωριού Θύμιο Κολοκύθα, συμμετείχε στην συνέλευση των κατοίκων του χωριού προκειμένου να ενημερωθεί και να ακούσει τους φορείς και τους κατοίκους της Δυτ. Φραγκίστας για θέματα που τους απασχολούν.
Η Δήμαρχος στην ομιλία της, παρουσίασε συνοπτικά τα σημαντικότερα πεπραγμένα στο Δήμο, τις δυσκολίες που υπάρχουν, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο ΕΣΠΑ και τις προοπτικές του για την περιοχή των Αγράφων, ενώ ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους την δημιουργία 6 νέων θέσεων εργασίας στον Δήμο Αγράφων πεντάμηνης διάρκειας. Επίσης η κ. Φεγγούλη τόνισε την ανάγκη ομοψυχίας και κοινής προσπάθειας όλων για την επίλυση των προβλημάτων, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των Δημοτών.
Στην συνέχεια δόθηκε η ευκαιρία στον εφημέριο του χωριού π. Θωμά Γκορόγια και σε όσους από τους κατοίκους το επιθυμούσαν, να πάρουν το λόγο για το μείζον θέμα που απασχολεί το χωριό που αφορά το Κοιμητήριο. Ως γνωστόν στην Δυτική Φραγκίστα, μετά τα τραγικά λάθη που έγιναν με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν οι εργασίες επέκτασης του κοιμητηρίου, έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα καθότι χώρος για νέους τάφους στο υπάρχων κοιμητήριο δεν υπάρχει. Επί του θέματος αυτού, τόσο ο εφημέριος του χωριού, όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεωνίδας Τελώνης, καθώς ο Πρόεδρος Θύμιος Κολοκύθας αλλά και κάτοικοι, ζήτησαν την άμεση παρέμβαση του Δήμου και κάθε αρμόδιας υπηρεσίας. Η Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις όλων και δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα στην Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να δρομολογηθεί λύση τόσο για το κοιμητήριο, όσο και για τα υπόλοιπα ζητήματα που συζητήθηκαν στην Συνέλευση.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης και εκπαιδευτικοί της τοπικής εκπαιδευτικής Κοινότητας που κατέθεσαν την ανησυχία τους για τα συμβαίνοντα τελευταίως στον χώρο της εκπαίδευσης σε τοπικό επίπεδο αλλά και τον προβληματισμό τους για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα Σχολεία του χωριού.
Στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες συνελεύσεις σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, προκειμένου η Δήμαρχος και το επιτελείο της να έλθουν σε μια πρώτη επαφή με τους κατοίκους αλλά και να καταγράψουν τα όποια προβλήματα υπάρχουν προκειμένου να δρομολογηθούν οι λύσεις αυτών.