Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Με λαμπρότητα το πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων στα Λεπιανά

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος οι Άγιοι Ανάργυροι στα Λεπιανά, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα στον τόπο μας.

Το εόρτιο ξεκίνησε την παραμονή με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό και συνεχίστηκε την επομένη με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε και φέτος ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος.

Πλήθος κόσμου από πολλά χωριά των Αγράφων αλλά και όλης της Ευρυτανία, πήγαν και φέτος στα Λεπιανά για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα, να ψωνίσουν κάθε λογής προϊόντα από τους μικροπωλητές της εμποροπανήγυρις, αλλά και να γλεντήσουν στα καταστήματα που διέθεταν ζωντανή μουσική.
Στο μεγάλο αυτό γιορτάσι παραβρέθηκαν ως ευλαβείς προσκυνητές, ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, ο Δήμαρχος Αγράφων Δημ. Τάτσης, η Αν. Δήμαρχος Βάσω Φεγγούλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Τσιτσάνης, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Θοδωρής Μπαμπαλής, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων και όπως προαναφέραμε πλήθος πιστών.