Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Σε λειτουργία και πάλι ο Δημοτικός Κινηματογράφος

Από την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 ξεκινά και πάλι η λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου. Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη των δημοτών για εναλλακτική διασκέδαση και αφού επιλύθηκαν όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που στερούσαν τη δυνατότητα παροχής της εν λόγω υπηρεσίας , Δήμος Καρπενησίου και ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ επαναφέρουν δυναμικά  τις προβολές.


Με ταινίες του 2013, για  μικρούς και μεγάλους, το Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου θα μετατρέπεται κάθε Κυριακή και Δευτέρα το απόγευμα σε κινηματογράφο. Οι τιμές εισιτηρίου έχουν μειωθεί  αισθητά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε κάθε δημότη (4 ευρώ φοιτητικό/μαθητικό, 6 ευρώ ενηλίκων).
Η πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, Ευδοξία Κονιαβίτη δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να επαναλειτουργήσουμε τον Δημοτικό Κινηματογράφο, μία υπηρεσία με πολιτιστικές αλλά και κοινωνικές διαστάσεις. Από την πλευρά μας, έχουμε κάνει σημαντικές μειώσεις στην τιμή των εισιτηρίων ενώ φροντίζουμε να επιλέγουμε και ταινίες πρώτης προβολής. Περιμένουμε όλους τους δημότες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε να συνεχίσουμε τις προβολές μέχρι την άνοιξη».

Κυριακή 10  &  Δευτέρα  11  Νοεμβρίου 2013 - Ώρα: 19:30
«The Family»  ΚΩΜΩΔΙΑ
Μεταφρασμένος Τίτλος: Επικίνδυνη Οικογένεια
 Παίζουν: Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Tommy Lee Jones, Dianna Agron, John D`Leo
Σκηνοθεσία: Luc Besson
Υπόθεση: Ένα αφεντικό της μαφίας και η οικογένεια του μετακομίζουν σε πόλη της Γαλλίας κάτω από το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, μετά από μαρτυρία τους κατά της μαφίας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του πράκτορα Στάνσφιλντ να τους κρατήσει στον ίσιο δρόμο, ο Φρεντ Μαντζόνι, η σύζυγος του, Μάγκι, και τα δύο τους παιδιά δεν αργούν να επιστρέψουν στα «δικά τους», διαχωριζόμενοι τα προβλήματα τους με τον «οικογενειακό» τρόπο. Αυτό, όμως, δίνει στίγμα στη μαφία που δεν αργεί να εντοπίσει το πού βρίσκονται.

Κυριακή  17 &  Δευτέρα   18 Νοεμβρίου 2013 - Ώρα: 19:30
«Pacific Rim» Επιστημονικής Φαντασίας          
Παίζουν:CharlieHunnam,IdrisElba,RinkoKikuchi,CharlieDay, Burn Gorman
Σκηνοθεσία: Guillermo del Toro
Υπόθεση: Πληθώρα από παντοδύναμα τέρατα, γνωστά ως Καϊτζού, αναδύονται από τους ωκεανούς και ξεκινάει ένας απίστευτος πόλεμος που κοστίζει εκατομμύρια ζωές και καταναλώνει τους ανθρώπινους πόρους για τα επόμενα χρόνια. Για να καταπολεμηθούν τα Καϊτζού, κατασκευάζονται τεράστια ρομπότ, τα Τζίγκερς, τα οποία κατευθύνονται από δύο πιλότους που οι εγκέφαλοι τους είναι σε άμεση επικοινωνία με το κατασκεύασμα. Ακόμα, όμως, και τα Τζίγκερς φαντάζουν ανίκανα να αντισταθούν στα τέρατα. Στα πρόθυρα της ολικής ήττας, η μοναδική ελπίδα που απομένει βρίσκεται σε δύο πρόσωπα, στα οποία κανείς δεν είχε εμπιστοσύνη: έναν αποτυχημένο πρώην πιλότο και μια εκπαιδευόμενη που δεν έχει δοκιμαστεί σε δράση.

Κυριακή  24 &  Δευτέρα  25  Νοεμβρίου 2013 - Ώρα: 19:30
«White House Down» Δράση      
Μεταφρασμένος Τίτλος: Λευκός Οίκος: Η Πτώση
 Παίζουν: Channing Tatum, Maggie Gyllenhaal, Jamie Foxx, Jason Clarke
Σκηνοθεσία: Roland Emmerich
Υπόθεση: Τζον Κέιλ είναι μέλος της αστυνομίας του καπιτωλίου, ενώ έχει μόλις ενημερωθεί ότι η αίτηση του για τη δουλειά των ονείρων του έχει απορριφθεί - η οποία δεν είναι άλλη από το να γίνει μυστικός πράκτορας στην υπηρεσία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζέιμς Σόιερ. Στην προσπάθεια του να μην απογοητεύσει τη μικρή του κόρη με τη δυσάρεστη είδηση, την ξεναγεί στον Λευκό Οίκο. Για κακή τους τύχη, όμως, μια βαριά οπλισμένη παραστρατιωτική οργάνωση καταλαμβάνει το συγκρότημα. Τώρα, καθώς η κυβέρνηση διαλύεται κι ο χρόνος τελειώνει, είναι στο χέρι του Κέιλ να σώσει τον πρόεδρο, την κόρη του και φυσικά τη χώρα.

Κυριακή  1 &  Δευτέρα  2  Δεκεμβρίου  2013 - Ώρα: 19:30
«The Conjuring»   Μεταφρασμένος Τίτλος: Το Κάλεσμα      ΤΡΟΜΟΥ
Παίζουν:VeraFarmiga,PatrickWilson, Ron Livingston, Lili Taylor, Hayley McFarland
Σκηνοθεσία: James Wan
Υπόθεση: Η ιστορία του Εντ και της Λορέιν Γουόρεν, διάσημους ερευνητές του μεταφυσικού, που προσκαλέστηκαν να βοηθήσουν μια οικογένεια που τρομοκρατούνταν στο αγροτόσπιτο τους από μια σκοτεινή οντότητα. Αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν μια ισχυρότατη δαιμονική δύναμη, οι Γουόρεν βρίσκονται απέναντι στην πιο δύσκολη κι επικίνδυνη υπόθεση της ζωής τους.



Κυριακή  8  &  Δευτέρα  9  Δεκεμβρίου 2013 - Ώρα: 18:30
«Monsters University»  Κινούμενα Σχέδια - Μεταφρασμένος Τίτλος: Μπαμπούλες Πανεπιστημίου
 Παίζουν: John Goodman, Billy Crystal, Steve Buscemi, Helen Mirren
Σκηνοθεσία: Dan Scanlon
Υπόθεση: Την τελευταία φορά που είδαμε τους Μάικ Βασόβσκι και Τζέιμς Σάλιβαν ήταν αχώριστοι και πραγματικά αγαπημένοι. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Από την πρώτη στιγμή που αυτά τα δύο αταίριαστα τέρατα συναντήθηκαν στο πανεπιστήμιο δεν άντεχαν το ένα το άλλο. Με τελείως διαφορετικές μεθόδους, απόψεις και ικανότητες το μοναδικό κοινό στοιχείο τους ήταν το όνειρο για τον τίτλο του Καλύτερου Τρομαχτή. Το «Μπαμπούλες Πανεπιστημίου» μας αποκαλύπτει πώς ο Μάικ κι ο Σάλι ξεπέρασαν τις διαφορές τους κι έγιναν κολλητοί.