Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

*Εθελοντικό καθαρισμό του αθλητικού κέντρου διοργάνωσε ο Δήμος Καρπενησίου. Σύμφωνα  με τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής το αθλητικό κέντρο οδεύει προς ιδιωτικοποίηση. Βρώμικο θα το παραδώσει ο Δήμος  στον αγοραστή?
Αυτός που  πουλάει κάτι πάντα προσπαθεί το προϊόν του να βρίσκετε σε άριστη κατάσταση. Ελπίζουμε  με αυτόν τον καθαρισμό το αθλητικό μας κέντρο να πιάσει την μέγιστη τιμή.
Αλήθεια τι γίνετε άραγε με την πολυδιαφημιζόμενη μεγάλη επένδυση για το νερό της Αγίας Τριάδας? Μεγάλο χρονικό  διάστημα δεν πέρασε από τότε που εγκρίθηκαν τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια? Τι γίνετε? Γιατί δεν προχωράει? Μήπως  ο επενδυτής φοβάται ότι θα εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας   του βάλει φυλακή και θα χάσει τα λεφτά του? Ή το όλον εγχείρημα ήταν  μια μεγάλη φούσκα  και ήρθε η ώρα που έσκασε? Εμείς απλά ρωτάμε. Εάν η Δημοτική Αρχή έχει άλλα στοιχεία για την εν λόγω επένδυση ας τα δημοσιεύσει προς ενημέρωση των δημοτών της.
*Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε το πρωτοσέλιδο του Ε.Π  στο προηγούμενο τεύχος και αφορούσε την  χορηγία του ΟΠΑΠ ενός ολοκαίνουριου ασθενοφόρου πλήρως εξοπλισμένο και τετρακίνητο για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής των  Αγράφων ύστερα από τις ενέργειες του πρώην βουλευτή  μας  κ. Καρανίκα.
Ο εκτελών χρέη διοικητού του  Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Καρατσίκης  έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον ΟΠΑΠ  για αυτή την χορηγία. Κανονικά γιατρέ μου αυτή η επιστολή θα έπρεπε να φωτοτυπηθεί  σε  πολλά αντίγραφα και να σταλεί προσωπικά στους αιμοδότες αυτού του οργανισμού που καθημερινά τσογάρουν  ότι έχουν και δεν έχουν . Στον τόπο μας δε έχουμε αρκετούς ανθρώπους που ποντάρουν μπας και αλλάξει η τύχη τους. Ο εθισμός στον τζόγο και ειδικά στο στοίχημα τείνει να εξελιχτεί σε μάστιγα και μάλιστα πολύ  καταστροφική. Η επιστολή ευχαριστίας λοιπόν θα έπρεπε να ξεκινά κάπως έτσι  Αγαπητέ Βασίλη, Κώστα, Νίκο, Γιώργο κλπ ευχαριστούμε που καθημερινά στηρίζετε τον ΟΠΑΠ και αυτός μας χάρισε το εν λόγω ασθενοφόρο.
*Τώρα όσον αφορά για την τύχη του ασθενοφόρου κανείς δεν ξέρει. Κάποιοι θέλουν το ασθενοφόρο στο  Νοσοκομείο Καρπενησίου, κάποιοι άλλοι στο Κέντρο Υγείας στην Δ. φραγγίστα ενώ μερικοί  θεωρούν ότι αυτό το ασθενοφόρο πρέπει να σταθμεύει μόνιμα στην  τοπική κοινότητα των  Αγράφων για να εξυπηρετεί την ευρύτερη και τα χωριά του πρώην Δήμου Αγράφων. Για να συμβεί  όμως αυτό θα πρέπει πρωτίστως  να το θέλουν , να το διεκδικήσουν αλλά και να αγωνιστούν για αυτό οι Αγραφιώτες. Επειδή στο χωρίο των Αγράφων δεν υπάρχει κέντρο υγείας θα πρέπει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας  να χρεωθεί το ασθενοφόρο και να είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του. Κατόπιν θα πρέπει να δημιουργηθεί μια εθελοντική ομάδα από επαγγελματίες οδηγούς που ζουν στο χωριό (είτε  εργάζονται στον Δήμο είτε όχι ) να ειδικευτούν με ταχύρυθμα μαθήματα  διάσωσης ασθενών από το ΕΚΑΒ και όταν χρειαστεί να σώσουν  την ζωή όποιου ανθρώπου χρειαστεί.  Εάν συμβεί αυτό τότε καμία διοίκηση Νοσοκομείου δεν μπορεί να τους το αρνηθεί μιας και η τετρακίνητη δεν ενδείκνυται  για δρόμους με άσφαλτο   αλλά για χωματόδρομους. Και ο πρώην Δήμος Αγράφων είναι ο μοναδική περιοχή  στην Ελλάδα που το 99% των δρόμων είναι χωμάτινος.
‘Oσον αφορά για το διάστημα που το κέντρο υγείας στην Δυτική Φραγγίστα  μένει χωρίς οδηγό  θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια εθελοντική ομάδα από επαγγελματίες οδηγούς  που μένουν μόνιμα στην  περιοχή  , να παρακολουθήσουν ταχύρυθμα  σεμινάρια από το ΕΚΑΒ και  εάν χρειαστεί  με συνοδεία γιατρού να γίνει διακομιδή ασθενούς.
*Τελειωμένη θεωρείτε η αγορά του Καρπενησίου. Αρχίζει ο χειμώνας  και δεν θα υπάρχουν και μύγες για να απασχολούνται  οι καταστηματάρχες. Το Σάββατο ο καιρός ήταν υπέροχος  αλλά ακόμη και στις ώρες αιχμής δεν περπατούσε άνθρωπος στους καινούριους πεζόδρομους στην Ζηνοπούλου. Το παράπονο των καταστηματαρχών εύλογο. Εκείνο δε που τους ενοχλεί περισσότερο είναι ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας πραγματοποιούν τα ψώνια τους από άλλες διπλανές πόλεις χωρίς να συγγρίνουν τιμές και ποιότητα  από τα καταστήματα στο Καρπενήσι και οι ελάχιστοι που δεν φεύγουν μένουν ερμητικά κλεισμένοι στα σπίτια τους . Το σίγουρο είναι ότι έτσι και συνεχιστεί  αυτή η κατάσταση η αγορά θα ερημώσει εντελώς και η πόλη θα  γίνει πόλη-φάντασμα.
*Νέα διοικητής διορίστηκε για το νοσοκομείο μας. Η ερώτηση των συμπολιτών μας εύλογη. Τόσος καιρός πέρασε για να έρθει από την Λαμία? Δεν υπάρχει  στο Καρπενήσι  κανένας ικανός άνθρωπος για αυτή την θέση, που να γνωρίζει και τι ιδιαιτερότητες της περιοχής? Η  στα πλαίσια απαξίωσης και υποβάθμισης  του  το Νοσοκομείο μας θα γίνει ένα παράρτημα του Νοσοκομείου της Λαμίας? Ο χρόνος θα δείξει..  
Πολλά ερωτήματα  προκαλούν με την στάση τους οι αιρετοί στον Δήμο Αγράφων ακόμη και σήμερα. Μετά την τιμωρία και αποπομπή του κ. Τάτση  πολλοί ήταν εκείνοι που ήλπιζαν ότι η κατάσταση θα αλλάξει. Μέχρι σήμερα όμως και  όσον αφορά την λειτουργία και τα μικρά καθημερινά αλλά σημαντικά προβλήματα η κατάσταση παραμένει  ίδια.
*Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της αν. Δημάρχου ο μηχανισμός δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Φτάσαμε σε σημείο δημότης να πληρώνει από την τσέπη του μηχάνημα για τον καθαρισμό  δρόμου  για την πραγματοποίηση κηδείας.
H λειτουργία ενός Δήμου δεν μπορεί να γίνει από ένα άτομο. Η εποχή του one man sow  έχει περάσει  ανεπίστρεπτη .  Εάν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι  και οι υπάλληλοι δεν φροντίζουν για αυτό τότε πολύ φοβάμαι ότι η ασθένεια θα μετατραπεί σε ανίατη  περίπτωση και θα οδηγήσει σε σίγουρο θάνατο.
Περίεργες καταστάσεις που δημιουργούν ερωτηματικά αποτελεί η στάση των δημοτικών συμβούλων που ξεκίνησαν με το συνδυασμό του κ. Τάτση  και κατά την διάρκεια είτε ανεξαρτητοποιήθηκαν είτε παραμένουν  έστω τυπικά στην ομάδα.
Όταν η αντιπολίτευση ζήτησε από το σώμα την περαιτέρω διερεύνηση ενεργειών του πρώην Δημάρχου από την δικαιοσύνη και από την αποκεντρωμένη διοίκηση γιατί μερικοί ψήφισαν  παρών και οι ανεξάρτητοι έφυγαν από την συνεδρίαση?
Μήπως  κοιτάζουν μόνο να κερδίσουν την εύνοια του κ. Τάτση  και όχι το καλό των δημοτών. Ας το εξηγήσουν αυτό στους δημότες όταν αύριο θα τους ζητούν την ψήφο τους.
Επειδή όπως λένε και οι παλιοί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται εάν νομίζουν ότι ο αρχηγός τους άδικα κατηγορείτε ας φροντίσουν να λάμψει η αλήθεια στέλνοντας τον στην δικαιοσύνη  και όχι να προσπαθούν να τον κρύψουν ..    
Άλλωστε ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο ….