Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Εγκαίνια Εκλογικών Κέντρων σε όλη την Περιφέρεια του Συνδυασμού “Αλλάζουμε στην Καρδιά της Ελλάδας”

Με τα εγκαίνια των Εκλογικών Κέντρων ανά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, θα συνεχίσει ο Κώστας Μπακογιάννης, τις προσεχείς ημέρες.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, εν μέσω της περιοδείας του, θα παραβρεθεί στις πρωτεύουσες και των πέντε νομών, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο, πλήρες και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, ικανό να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών αλλά και να αποτελέσει μια ομάδα σκληρής δουλειάς για την επόμενη ημέρα των εκλογών.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εγκαινίων:Τετάρτη 23 Απριλίου 2014, 19:00, Αγγελή Γοβιού 20, στη Χαλκίδα
Πέμπτη 24 Απριλίου 2014, 20:00, Καραγιαννοπούλου 22, στη Λιβα
δειά
Παρασκευή 25 Απριλίου 2014, 20:00, Διάκου 8, στη Λαμία
Κυριακή 27 Απριλίου 2014, 19:00, Εθνικής Αντιστάσεως, στην Άμφισσα
Τρίτη 29 Απριλίου 2014, 20:00, Ζηνοπούλου 22, στο Καρπενήσι

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ Β. ΕΥΒΟΙΑ
Διήμερη περιοδεία στη Β. Εύβοια πραγματοποίησε τη Μεγάλη  Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος αξιοποιεί τις επαφές με τους πολίτες και τους θεσμικούς φορείς για να ακούσει τα προβλήματα και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών.
«Η Εύβοια είναι ευλογημένη από το Θεό. Εχει μείνει, όμως, πολύ πίσω» αναγνώρισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν μπορεί ούτε να υποσχεθεί ούτε και να κάνει όσα δεν έγιναν τα τελευταία 50 χρόνια για το νομό. Επανέλαβε, όμως, ότι εφόσον τεθούν οι προτεραιότητες και καταρτιστεί ένα ορθολογικό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων μπορούν πολλά να βελτιωθούν άμεσα.
 Η προτεραιότητα που έθεσε κατά τη συνάντηση του με φορείς στην Αιδηψό ήταν ο οδικός άξονας. «Είναι αδιανόητη η ταμπέλα ''περνάτε με δική σας ευθύνη''» παρατήρησε ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος έχει επισημάνει και σε προηγούμενες επισκέψεις του τα σοβαρά προβλήματα του οδικού δικτύου της Εύβοιας.
Συμφώνησε απολύτως με τους φορείς της Αιδηψού ότι απαιτείται καλύτερη τουριστική προβολή του ιαματικού τουρισμού και περαιτέρω ανάπτυξη των πηγών. Ο επικεφαλής του Συνδυασμού
«Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» τόνισε ότι διεθνώς το ενδιαφέρον για τον ιατρικό τουρισμό, που περιλαμβάνει και τον ιαματικό, είναι τεράστιο και αυτό δημιουργεί υπό προϋποθέσεις μια πολύ μεγάλη τουριστική αγορά.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Πέτσης έθεσε το θέμα της δημιουργίας μαρίνας αλλά και της προβλήτας στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου Λιχάδας, έργο που έχει σταματήσει από το 2013. Τη δέσμευση να υπάρξει βελτίωση του λιμανιού ανέλαβε ο υποψήφιος  Περιφερειάρχης απέναντι στους ψαράδες, που του έθεσαν το αίτημα κατά τη συνάντησή τους στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας.
Επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις της εταιρίας Νηρεύς, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να συνδράμουν τις ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τον ανταγωνισμό, να επεκταθούν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, ιδίως σε περιοχές όπως η Εύβοια, που μαστίζεται από υψηλό ποσοστό ανεργίας.
Στην Ιστιαία, όπου βρέθηκε τη Μεγάλη Τρίτη, ο κ. Μπακογιάννης είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Ζάχο Χριστόφη, συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες στην αγορά, επισκέφτηκε το Βησσαριώνειο εκκλησιαστικό γηροκομείο , το Κέντρο Υγείας, την Πυροσβεστική, το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ αλλά και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ταξιάρχη.
Σε ομιλία του σε εκπροσώπους φορέων και πολίτες το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» υπερβαίνει ανούσιους και ξεπερασμένους διαχωρισμούς και στοχεύει στη  συνένωση δυνάμεων για να δοθούν επιτέλους λύσεις στα πραγματικά προβλήματα.
Τέλος, στον Άγιο Αιδηψού ο κ. Μπακογιάννης επισκέφτηκε το παλαιό δημοτικό σχολείο του χωριού, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ αλλά και το Λαογραφικό Μουσείο και με μεγάλη χαρά υπέγραψε το βιβλίο του Μουσείου, που συντηρούν με πολύ κόπο αλλά και υπερηφάνια τα μέλη του.
Επίσκεψη Κώστα Μπακογιάννη στη Βοιωτία
Συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Στερεά Ελλάδα, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, θα βρεθεί αύριο Τετάρτη 23 Απριλίου 2014, στη Βοιωτία. Συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη, Φανή Παπαθωμά θα επισκεφθεί στις 10:00 τις Γυναικείες Φυλακές Θήβας, όπου μαζί με τις κρατούμενες θα παρακολουθήσει την εορταστική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου των φυλακών, και στις 11:00 τον τομέα Απεξάρτησης των Φυλακών Ελαιώνα της Θήβας. Στις 11:45 θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΑΒ, ενώ στη 13:00 μμ θα βρεθεί στο Δημαρχείο Σχηματαρίου όπου θα συναντηθεί με το Δήμαρχο αλλά και με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης. Στις 15:00 θα επισκεφθεί το Ναυτικό Όμιλο στο Δήλεσι και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Εύβοια όπου στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, στη Χαλκίδα.  
Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 24 Απριλίου 2014, ο επικεφαλής του συνδυασμού Αλλάζουμε στην Καρδιά της Ελλάδας, θα βρεθεί στο Δημαρχείο Διστόμου, όπου μαζί με την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη, Φανή Παπαθωμά, θα συναντήσει το Δήμαρχο, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής. Στις 11:30 θα επισκεφθεί το Μαυσωλείο Διστόμου, ενώ στις 13:30 θα συναντηθεί με το σωματείο των εργαζομένων του εργοστασίου της Αλουμίνας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Λιβαδειά όπου στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου.