Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ολοκληρώνονται αύριο οι Πανελλαδικές εξετάσεις 120 Ευρυτανόπουλα στη «μάχη» για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ–ΤΕΙ

Ολοκληρώνονται αύριο 12 Ιουνίου οι πανελλαδικές εξετάσεις μεταξύ των άλλων και για τα 120 Ευρυτανόπουλα που διαγωνίστηκαν φέτος διεκδικώντας την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι διαγωνιζόμενοι τα πήγαν αρκετά καλά.
Στην Π.Ε. Ευρυτανία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις λειτούργησαν τρία εξεταστικά κέντρα, σε Καρπενήσι (73 υποψήφιοι), Κερασοχώρι, (5 υποψήφιοι) και Γρανίτσα, (9 υποψήφιοι) και για τα Επαγγελματικά Λύκεια, στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου διαγωνίστηκαν 33 υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ Καρπενησίου και Φραγκίστας.
Να ευχηθούμε στους διαγωνιζόμενους καλά αποτελέσματα.


ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ - EΞΕΤΑΣΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
-O Δντής της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ευρυτανίας κ. Λουκάς Δημητρίου επισκέφθηκε μετά το Εξεταστικό Κέντρο του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου και τα Εξεταστικά Κέντρα Κερασοχωρίου και Γρανίτσας, όπου και διαπίστωσε την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων της  Γ΄ Τάξης Γενικού Λυκείου.
-Για το Ειδικό Μάθημα των Αγγλικών, στις 21-6-2014, στο Νομό μας έχει οριστεί ως Εξεταστικό Κέντρο για όλους τους υποψηφίους το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου.

Σε ποιες σχολές θα αυξηθούν οι εισακτέοι
Ανεξάρτητα από το επιστημονικό πεδίο για το οποίο ενδιαφέρονται οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών που ξεκίνησαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, μπορούν να βρουν... αρκετές ευκαιρίες υψηλόβαθμων/περιζήτητων τμημάτων τα οποία θα απορροφήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περισσότερους φοιτητές σε σχέση με πέρυσι.
Σε αυτά τα τμήματα, μάλιστα, εάν δεν δοθούν πολύ δυσκολότερα θέματα από τα προηγούμενα χρόνια και δεν αλλάξει δραματικά ο αριθμός των υποψηφίων που θα τα επιλέξει ως πρώτη προτίμηση στο μηχανογραφικό, τότε είναι πολύ πιθανόν να σημειωθεί υποχώρηση στις βάσεις εισαγωγής.
Πιο συγκεκριμένα, πραγματική αύξηση των εισακτέων στα πανεπιστήμια παρουσιάζεται σε τμήματα της Ψυχολογίας, των Μηχανολόγων Μηχανικών, της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, σε ξενόγλωσσα και Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Η μεγαλύτερη αύξηση στα πανεπιστήμια καταγράφεται στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (+32,8%), αφού οι ενδιαφερόμενοι θα διεκδικήσουν φέτος 225 θέσεις έναντι 151 πέρυσι.
Στο τμήμα Ψυχολογίας Θεσσαλίας, όπου οι περσινές πρώτες προτιμήσεις έφτασαν τις 1.647, αυξήθηκαν οι θέσεις σε 175 από 162. Στο τμήμα Ψυχολογίας Παντείου δόθηκαν 10 παραπάνω θέσεις.
Μικρή είναι η αύξηση των θέσεων στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας, το οποίο πέρυσι συγκέντρωσε 1.044 πρώτες προτιμήσεις και το επέλεξαν συνολικά σχεδόν 4.000 υποψήφιοι. Στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης αυξάνονται οριακά οι θέσεις. Πέρυσι, το τμήμα επιλέχθηκε ως πρώτη προτίμηση από 1.102 υποψηφίους όλων των κατηγοριών, ενώ συνολικά από 5.744.