Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Α΄

*Όλα τα περίμενα, όμως τέτοιο ξεπεσμό σε Δημοτικό Συμβούλιο δεν τον περίμενα. Πήρα λοιπόν φίλες και φίλοι αγαπητοί το βίντεο από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Αγράφων και παραλίγο να κόψω φλέβες.
Εδώ μιλάμε για μεγάλη κατάντια, εδώ μιλάμε για τραγωδία του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, και εξηγούμε.  «Σύμφωνα με το άρθρο 93 παρ. 6 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και το άρθρο 65 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, έναν (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης. Ο Νόμος είναι ξεκάθαρος. “Το Δημοτικό Συμβούλιο” τονίζει, “ένα μήνα πριν τις εκλογές και μέχρι την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης, θα αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης και όχι π.χ. για τον προγραμματισμό μίας ανάπλασης πλατείας, ή για την προμήθεια ενός απορριμματοφόρου, ή για την κατανομή πιστώσεων κ.λ.π.. Εάν πρόκειται για μία απρόβλεπτη ανάγκη (π.χ. θεομηνία ή κάποιο θέμα που αν δεν ληφθεί απόφαση θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία του δήμου κλπ), τότε το ΔΣ μπορεί να λαμβάνει σχετικές αποφάσεις. Όπως είδα λοιπόν στο βίντεο, στη Συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, το Σώμα, στα περισσότερα από τα θέματα που τέθηκαν για συζήτηση, ενέκρινε αυτά κατά πλειοψηφία, αδιαφορώντας για το τι λέει ο Κώδικας και ο ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ, αδιαφορώντας δηλ. τι προβλέπει η Νομολογία. Βέβαια από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών, επισημάνθηκε η μη τήρηση του Ν. χωρίς αυτό όμως να μπορέσει να σταματήσει τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης να ψηφίσουν τα θέματα λες και ο Δήμος Αγράφων δεν λειτουργεί με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τον ΚΩΔΙΚΑ, αλλά με δικούς του Κώδικες. Για να δούμε τι θα δούμε, γιατί ο Νόμος είναι Νόμος και ας νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να τον παραβιάζουν.

*Είχαν συνηθίσει φαίνεται στο Δήμο Αγράφων άλλος να γράφει και άλλος να διαβάζει. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στην συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, με τις εισηγήσεις «πακέτο», που ετοίμασε για άλλη μια φορά η γνωστή συντακτική ομάδα για να τις δώσεις στους παρουσιαστές προς ανάγνωση και συμμόρφωση. Έτσι λειτουργούσε τόσα χρόνια το σύστημα και τώρα που βρέθηκαν κάποια παιδιά που χάλασαν την συνταγή, σε κάποιους έφυγε η γη κάτω από τα πόδια. Έχω όμως πληροφορίες ότι θα υπάρξει και συνέχεια και μάλιστα πολύ σύντομα.

*Πάντως όπως και να έγινε με τις εκλογές στο Δήμο Αγράφων, θεωρώ λυπηρό το γεγονός ότι κανένας από την συμπολίτευση δεν συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο και τους Δ.Σ. Κρίμα γιατί ζούμε σε μια μικρή κοινωνία που ο ένας βλέπει καθημερινά τον άλλο και τέτοιες συμπεριφορές μόνο καλό δεν κάνουν.

*Δεν ξέρω αν κατάλαβε ο νεοφερθείς Δ.Σ. που βρίσκονταν την περασμένη Δευτέρα και τι ήθελε να κάνει. Πάντως αυτό το «σας καλωσορίζω στην συνεδρίαση», που είπε όταν πήρε τον λόγο, δεν έχει ξανακουστεί από Δημοτικό Σύμβουλο που αναλαμβάνει για πρώτη φορά τα καθήκοντά του. Συνήθως τέτοια καλωσορίσματα κάνει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ή αν θέλετε ο Δήμαρχος. Είθισται να καλωσορίζει ο οικοδεσπότης κάποιον και όχι ο επισκέπτης και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πολύ σύντομη επίσκεψη. Επίσης εντύπωση μου προξένησε όταν είδα και άκουσα στο βίντεο τον εν λόγω Δ.Σ. να λέει στον αρχηγό της αντιπολίτευσης «να κατέβει σε εκλογές την Κυριακή για να του αποδείξει ποιος είναι». Εδώ μιλάμε για ξεθεμελίωμα του Δημοκρατικού πολιτεύματος και όχι μόνο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Κρίμα που τέτοια μέρα το Άγιο Πνεύμα δεν φώτισε κάποιους…