Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Έτοιμη η νέα Βιβλιοθήκη του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου

Τα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 10 Μαΐου 2011, στις 10 το πρωί.
Το στολίδι αυτό του σχολείου, έγινε πραγματικότητα μετά από την πρωτοβουλία που πήρε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ελένη Μπακογιάννη σε συνεργασία με το Δ/ντη του Γυμνασίου κ. Καραγιάννη. Πριν δύο χρόνια περίπου, το Υπουργείο Παιδείας είχε επιλέξει το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου και άλλα 100 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, για να δημιουργήσουν τη βιβλιοθήκη τους. Από τότε και μέχρι τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, τα βιβλία και όλος ο εξοπλισμός βρισκόταν σε μια αίθουσα του Γυμνασίου, κλεισμένα και στοιβαγμένα σε κούτες, και περίμεναν να οριστεί από το Υπουργείο βιβλιοθηκάριος για να τα οργανώσει.
Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές τους και τις πιέσεις τους, δεν μπόρεσαν να έχουν κάποια επίσημη απάντηση, κι έτσι με δικιά τους πρωτοβουλία και με την πολύτιμη συμμετοχή και εθελοντική εργασία της κ. Δήμητρας Καλύβα (Βιβλιοθηκάριος), κατάφεραν να οργανώσουν μια σύγχρονη βιβλιοθήκη, που μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών.
Με σκληρή δουλειά, αλλά με πολύ όρεξη, τόσο η κ. Καλύβα (φώτο πάνω), όσο και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου, μέσα σε πέντε μήνες, ολοκλήρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς.
Λόγω, όμως, του τέλους της σχολικής χρονιάς, οι αρμόδιοι θέλησαν να κάνουν τα εγκαίνια τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, για να ευχαριστήσουν τους μαθητές για την εθελοντική εργασία τους, αλλά και για το ενδιαφέρον που έδειξαν για να δημιουργήσουν κάτι τόσο χρήσιμο, που δεν θα εξυπηρετήσει μόνο τους ίδιους, αλλά και τους επόμενους που θα φοιτήσουν στο Γυμνάσιο.