Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Κερασοβίτη Ήρωα Κώστα Βελή

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες 10 Μαΐου 2011, στην έδρα του νέου Δήμου Αγράφων, η 190η Επέτειος από την κήρυξη της Επανάστασης, που έγινε από τον ήρωα Κώστα Βελή στις 10 Μαΐου 1821, στο Κερασοχώρι,. Ο Δήμος Αγράφων, τίμησε και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τον Κερασοβίτη πολέμαρχο, τον σπουδαίο αυτό αρματολό που σήκωσε την σημαία της επανάστασης μπροστά στο σπίτι του στο Κεράσοβο, μεταφέροντας έτσι το μεγάλο μήνυμα εκείνης της εποχής σε όλη την Ευρυτανία, για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον Τούρκικο ζυγό.
Το πρωί, παρά το τσουχτερό κρύο, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία που βρίσκεται ο ανδριάντας του ήρωα Κ. Βελή, και στην συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και ο χαιρετισμός του Αντιδημάρχου Θύμιου Μιχόπουλου. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από εκπαιδευτικό του Λυκείου και η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ταξιάρχης Σκλαπάνης, ο Πρώην Δήμαρχος Βίνιανης Νίκος Γεωργίου, εκπρόσωπος του Διοικητή του Α.Τ Κερασοχωρίου, Δημοτικού Σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Παρά την επιτυχία της, από την πλευρά του Δήμου θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκδήλωση αυτή, καθότι η έναρξη της επανάστασης την 10η Μάη 1821 στο Κεράσοβο και την Ευρυτανία κατ΄ επέκταση από τον Κώστα Βελή, σημαίνει ότι η ιστορική Αγία Λαύρα, για την Πελοπόννησο. Όσον αφορά τον χρόνο, που γίνεται η εκδήλωση, θεωρούμε ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με την λήξη της Σχολικής περιόδου, έτσι ώστε και η μαθητιώσα νεολαία της περιοχής να συμμετέχει ενεργά στην διοργανωθείσα εκδήλωση, αλλά και η μεγάλη εορτή να γίνεται κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.