Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΥΣΙΚΟΥ: "Το Μοναστήρι νάναι καλά και από καλογέρους..." - Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ

Ποικίλες αντιδράσεις έχει δημιουργήσει η παραίτηση του Δημήτρη Χρυσικού από την προεδρία της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας και η τελική αποχώρησή του από το κόμμα της ΝΔ. Ο κ. Χρυσικός, δεν είναι μόνο ότι έφυγε από την αξιωματική αντιπολίτευση μετά από 33 ολόκληρα χρόνια, αλλά μεγάλη αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός, ότι φρόντισε αμέσως με την αποχώρησή του να ανακοινώσει και την ένταξή του στην Δημοκρατική Συμμαχία, στο νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η τοπική κοινωνία, αν και περίμενε ότι κάτι τέτοιο θα γίνονταν αργά ή γρήγορα, λόγω των στενών σχέσεων του κ. Χρυσικού με την Πρόεδρο της ΔΗΣΥ, αντέδρασε έντονα, σχολιάζοντας, πως η κίνηση αυτή του πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας, δεν θα τον ωφελήσει στις όποιες επόμενες πολιτικές του κινήσεις, αν αυτές υπάρξουν.

Με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ευρυτανίας, για το θέμα αυτό αναφέρει ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγαλύτερη παράταξη σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, είναι η παράταξη η οποία έχει αποδείξει την προσφορά της στην χώρα μας και στον τόπο μας. Ιδιαίτερα στον νομό Ευρυτανίας η δράση της παράταξης είναι αλληλένδετη με την ανάπτυξη της σέβεται το παρελθόν της, συμμετέχει στο παρόν της και προωθεί το μέλλον της». Επικρίνοντας μάλιστα με αιχμηρό τρόπο αυτή καθαυτή την κίνηση του κ. Χρυσικού, συνεχίζοντας αναφέρει ότι «Όσοι με πολύ ευκολία την κατηγορούν, στο όνομα της Νέας Δημοκρατίας ευδοκίμησαν αυτοί και οι οικογένειες τους. Εξάλλου όπως λέει και μία λαϊκή ρήση: ''το μοναστήρι να’ ναι καλά και από καλογέρους...»

Είναι γεγονός ότι ο κ. Χρυσικός, όλα αυτά τα χρόνια ήταν από αυτούς που έχουν πολλαπλώς ευεργετηθεί, από την Νέα Δημοκρατία και η απόφασή του να εγκαταλείψει το σκάφος, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που η Ν.Δ. έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ως άστοχη.

Αντιδράσεις όμως για το ζήτημα υπήρξαν και από την Νέα Δημοκρατία σε επίπεδο κεντρικής Διοίκησης του Κόμματος. Ο ΕΠ στην προσπάθειά του να ενημερωθεί και να ενημερώσει τους αναγνώστες του για το πώς αντέδρασε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικοινώνησε με το γραφείο του Προέδρου και ποιο συγκεκριμένα με το γραφείο του κ. Άκη Γεροντόπουλου, Αναπληρωτή εκπρόσωπου της ΝΔ μας, απ΄ όπου μας δήλωσαν πως «ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει» μη θέλοντας στην παρούσα στιγμή να δώσουν συνέχεια στο θέμα, η οποία όμως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα υπάρξει αργότερα.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ

Σύμφωνα με το Καταστατικό λειτουργίας της Ν.Δ, όταν παραιτείται κάποιος από την θέση του Προέδρου, νέος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ορίζεται ο αντιπρόεδρος και στην περίπτωσή μας, νέος Πρόεδρος στην ΝΟΔΕ Ευρυτανίας ορίστηκε ο κ. Δημήτρης Κολοκύθας. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Κολοκύθας παραχώρησε στον ΕΠ την παρακάτω μίνι συνέντευξη.

Πως σχολιάζετε την παραίτηση του Δ. Χρυσικού ως προέδρου της ΝΟΔΕ και την ενσωμάτωσή του στη ΔΗΣΥ;

Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι το εξής ότι ο οποιασδήποτε είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει και όσο αναφορά την προσχώρησή του στη ΔΗΣΥ του εύχομαι καλή τύχη.

Είστε ο νέος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ;

Σύμφωνα με τον κανονισμό του κόμματος και την απόφαση της Γραμματείας του Οργανωτικού ναι είμαι.

Τι σκοπεύετε να κάνετε από εδώ και μπρος;

Πρώτα από όλα να ανταποκριθώ στο έπακρο στις ευθύνες που αναλαμβάνω και με την βοήθεια όλων των μελών του κόμματος, θα καταστήσουμε σαφές σε όλους τους συμπολίτες μας, που σήμερα βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη, η οποία στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η πατρίδα μας, σύντομα θα κληθεί από τον ελληνικό λαό να βγάλει την χώρα από τα αδιέξοδα που μας έφερε η σημερινή κυβέρνηση.