Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Μ επιτυχία η επέμβαση στο πόδι του Αρχιεπισκόπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος  για την αντιμετώπιση διπολικού κατάγματος κνήμης-περόνης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος θα παραμείνει μια εβδομάδα στο νοσοκομείο ΚΑΤ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών γλίστρησε, την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα, στα σκαλοπάτια του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου, κατά τη διάρκεια της επισήμου εισκέψεως του στην πόλη, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το πόδι του.

Aμέσως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ύστερα από ιατρικό συμβούλιο αποφασίστηκε η μεταφορά του Αρχιεπισκόπου στο ΚΑΤ ενώ οι γιατροί συνέστησαν ακινησία.
Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Αγρινίου όπου επιβιβάσθηκε σε στρατιωτικό ελικόπτερο super puma προκειμένου να διακομισθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  στο νοσοκομείο ΚΑΤ.
Το πρωί της Τρίτης, στο Συνοδικό Μέγαρο, συνήλθε η ΔΙΣ υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Μητροπολίτη Σάμου Ευσεβίου και τα μέλη της τέλεσαν δέηση υπερ υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.  Στη σύντομη συνεδρίαση τους, τα μέλη της ΔΙΣ, αποφάσισαν την αναβολή της Συνόδου της Ιεραρχίας, που είχε προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα. Επίσης αποφάσισαν να επισκεφθούν, την Τετάρτη στο νοσοκομείο ΚΑΤ, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο προκειμένου να του ευχηθούν ταχεία ανάρρωση.
Τις ευχές τους για γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου έδωσαν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.