Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* Όλα τα «σαμαράκια», που βρίσκονται έξω από τα δημοτικά σχολεία του Καρπενησίου θα αντικαταστήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα,
ο Δήμος Καρπενησίου γιατί όπως είναι τώρα εγκυμονούν κινδύνους για τα παιδιά από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα η Δημοτική αρχή θα προχωρήσει και στην δημιουργία διάβασης πεζών στην πλατεία. Κινήσεις απλές αλλά ιδιαίτερα σημαντικές για την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

* Την έγκριση της άδειας λειτουργίας των σφαγείων αναμένει πλέον από το αρμόδιο Υπουργείο, ο Δήμος Καρπενησίου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες εργασίες για τον εκσυγχρονισμό τους και ο φάκελος απεστάλη στην Περιφέρεια Στερεάς.
Άλλο ένα θετικό βήμα της Δημοτικής αρχής για την επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος, που τόσα χρόνια ταλαιπωρεί τον εμπορικό κόσμο της Ευρυτανίας και όχι μόνο. 

* Αναβαθμίζεται ο ρόλος του Γιώργου Λάγαρη στη ΡΑΕ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο πολιτευτής της Ευρυτανίας και γνωστός Νομικός κ. Γιώργος Λάγαρης, από μέλος της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, που είναι τώρα, αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει επικεφαλής στο Νομικό τμήμα της ΡΑΕ με την εποπτεία και το συντονισμό όλων των νομικών υποθέσεων της αρχής ,θέση που είχε εδώ και χρόνια η κ. Αλεξία Τροκούδη. Να ευχηθούμε στον καλό φίλο και άξιο Νομικό κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. 

* Από 1,4 σε 2 εκατομμύρια Ευρώ αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Καρπενησίου για το επόμενο οικονομικό έτος. Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα της συνάντησης των υπαλλήλων του Υπουργείου με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Χρήστο Αηδόνη, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Βουλευτή Ευρυτανίας, στο γραφείο του, την περασμένη Κυριακή 9 Οκτωβρίου με την ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού στο Καρπενήσι, αλλά και της σχετικής αναφοράς του Βουλευτή από του βήματος της Βουλής. Το θέμα είναι όμως ότι αυτά τα χρήματα δεν θα φτάσουν για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Υφυπουργός σε δηλώσεις του, όπως διάβασα και στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ. Πληροφορίες έγκυρες λένε ότι το Δ.Σ δεν αποδέχτηκε την αύξηση και ζήτησε να τα 2 εκ. να γίνουν 2,4, όσα είναι και τα «έσοδα» του Νοσοκομείου. Θεωρώ ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και ότι θα αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα, αν και σοβαρές αποφάσεις τώρα τελευταία δύσκολα παίρνονται…