Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Οι υποψήφιοι βουλευτές σε περίπτωση εκλογών Τι γίνεται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε τοπικό επίπεδο Ποιοι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι, των δυο μεγάλων κομμάτων στην Ευρυτανία.

Οι υποψήφιοι βουλευτές σε περίπτωση εκλογών
Τι γίνεται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε τοπικό επίπεδο
Ποιοι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι, των δυο μεγάλων κομμάτων στην Ευρυτανία. 

Σε περίοδο προετοιμασίας βρίσκονται οι μηχανισμοί των περισσοτέρων κομμάτων, σε περίπτωση εθνικών εκλογών. Παρά τις πολλαπλές διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας, ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι με την υπάρχουσα ρευστή πολιτική κατάσταση, οι εκλογές είναι πλέον αναπόφευκτες.
Ήδη τρεις νέες δημοσκοπήσεις δίνουν μεγάλο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, συντηρώντας έτσι αυτά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, την ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση βρίσκονται στα χαρακώματα για τα ανοιχτά μέτωπα στην οικονομία.
Όλο λοιπόν αυτό το σκηνικό έχει κινητοποιήσει τους κομματικούς μηχανισμούς, οι οποίοι «δια παν ενδεχόμενον», ξεκίνησαν τους σχεδιασμούς και τον προγραμματισμό τους, προκειμένου να έχουν έτοιμους τους υποψηφίους αν προκύψουν αίφνης εκλογές.
Κάτι ανάλογο βέβαια, αυτή την χρονική περίοδο συμβαίνει με τα κόμματα και σε τοπικό επίπεδο, καθότι η έδρα της Περιφερειακής Ενότητας της Ευρυτανίας είναι στόχος και των δυο μεγάλων κομμάτων, αλλά και της ΔΗΣΥ, που στην Ευρυτανία έχει ως γνωστόν ξεχωριστή δυναμική.
Σύμφωνα λοιπόν με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλο και πιο έντονα ακούγονται, ονόματα που θα επιλεγούν ως υποψήφιοι Βουλευτές σε περίπτωση εθνικών εκλογών στην Ευρυτανία. Ο «ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ» προκειμένου να ενημερώσει το αναγνωστικό του κοινό, παρουσιάζει τα κυριότερα πρόσωπα που «παίζουν» αυτή την περίοδο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στα ψηφοδέλτια των οποίων ίσως δούμε ριζικές αλλαγές και μεγάλες ανακατατάξεις.
   
Ποια ονόματα «παίζουν» αυτή την περίοδο για υποψήφιοι βουλευτές Ευρυτανίας σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ -
Τα επικρατέστερα σενάρια

   
Στο ΠΑΣΟΚ
 Στο προσκήνιο πάντα υπάρχουν – ανεξάρτητα με το πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές – ονόματα, ενδιαφερόμενοι και σενάρια για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο νομό Ευρυτανίας. Από τον περασμένο Αύγουστο και μετά, η σεναριολογία αυτή έχει γίνει πιο έντονη και στα δύο κόμματα, λόγω των φημών για πρόωρες εκλογές.
Στο ΠΑΣΟΚ οι εποχές φαίνεται πως έχουν αλλάξει. Το κλίμα είναι διαφορετικό σε σχέση με τις εκλογές του 2009 και η δημοσκοπική κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος, δημιουργεί νέα δεδομένα στην Ευρυτανία. Ο εν ενεργεία Βουλευτής Ηλίας Καρανίκας, εφόσον θελήσει να είναι ξανά υποψήφιος έχει διασφαλισμένη θέση στο ψηφοδέλτιο και κάτι τέτοιο θεωρείτε σίγουρο. Ποια όμως θα είναι τα άλλα δυο πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος στο Νομό μας; Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ενδιαφέρον μέχρι τώρα έχουν δείξει ο νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Ταξιάρχης Σκλαπάνης, που «παίζει» δυνατά σε κομματικό επίπεδο, αλλά και ο επίσης Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Τσιτσάνης, που τυγχάνει ξεχωριστής αποδοχής στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Το να επιλεγούν και οι δυο είναι αδύνατο καθότι στους τρεις η μια υποψηφιότητα θα πρέπει να είναι γυναίκα και σε μια τέτοια περίπτωση, την θέση αυτή θεωρείτε σίγουρο ότι την έχει καπαρωμένη η Διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Όλγα Οικονόμου, που βρίσκεται σε περίοπτη θέση, σε κεντρικό επίπεδο, μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, δυνατά «παίζει» και ένα ακόμη μεγάλο όνομα, «βαρύ χαρτί» όπως λένε μέσα από το ΠΑΣΟΚ, που δεν αποκλείεται να είναι στο ψηφοδέλτιο, αν αποφασίσει να μπει δυναμικά στον πολιτικό στίβο.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει ανασύνταξη δυνάμεων και μεγαλύτερη κινητικότητα λόγω και της ανατροπής των δημοσκοπήσεων, που από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα δίνουν σταθερό προβάδισμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Πολιτευτής Χρήστος Αρβανίτης, παρά τα όποια σενάρια τον ήθελαν να τα «βροντάει», μετά την αναβάθμισή του στο κόμμα και την επιλογή του από τον Αντώνη Σαμαρά σε καίρια κομματική θέση, θεωρείτε πλέον παραπάνω από σίγουρο ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος με την Ν.Δ. στην Ευρυτανία. Σίγουρος για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του Νομού μας, θεωρείτε και ο πρώην Νομάρχης Κώστας Κοντογεώργος. Ο νυν Περιφερειακός Σύμβουλος, που από καιρό τώρα είναι μέσα στο κόμμα, σε κεντρικό πόστο, έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και όταν «σημάνουν» οι καμπάνες των εκλογών, θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει την βουλευτική έδρα.
Η 3η θέση του ψηφοδέλτιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι καπαρωμένη από γυναίκα, που εξελέγη πολλές φορές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος. Μάλιστα για την περίπτωση αυτή, λέγεται ότι μόνο αν η ίδια θελήσει δεν θα είναι υποψήφια. Σε μια τέτοια περίπτωση, το 3ο πρόσωπο που θα είναι και πάλι γυναίκα, θα μας έλθει από την Αθήνα!!! Βέβαια εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σταυρόλεξο για δύσκολους λυτές, είναι ο Μάκης Λιάπης, ο οποίος μέχρι στιγμής τηρεί σιγή ιχθύος, χωρίς να ξέρει κανείς τις επόμενες κινήσεις του στην πολιτική σκηνή του τόπου μας.

ΣΤΗ ΔΗΣΥ
Ψηφοδέλτιο στην Ευρυτανία, παρά τα όσα ακούγονται, θα κατεβάσει και η Δημοκρατική Συμμαχία. Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πηγές, οι τρεις υποψήφιοι με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, στο Νομό μας, που όπως είπαμε έχει ξεχωριστή δυναμική, αναμένεται να είναι, η Μαρία Παναγιωτοπούλου, πρώην Αντινομάρχης και κόρη του πρώην Βουλευτή Θανάση Παναγιωτόπουλου, ο Δημήτρης Χρυσικός, πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και ο ευρυτάνας γνωστός Δικηγόρος Θάνος Καρβέλης, στέλεχος της ΔΗΣΥ. Πάντως, «παίζει» πολύ και το ενδεχόμενο να μην κατεβάσει ψηφοδέλτιο η Ντόρα στην Ευρυτανία, προκειμένου να υποστηριχτεί το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο και να κερδιθεί η έδρα, που τα τελευταία χρόνια είναι στα χέρια του ΠΑΣΟΚ.