Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΔΑΚΕ Δ.Ε. «Αδιάβαστος» ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλ. Καρανίκας

ΔΑΚΕ Δ.Ε.
36100 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Καρπενήσι 14-10-2011


Αδιάβαστος προφανώς και μόνο για το «θεαθήναι», ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλ. Καρανίκας πραγματοποιεί συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης,
όπως με την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και θέλει να επιδείξει το «έργο» του με δελτία τύπου στις τοπικές εφημερίδες.
Έπρεπε λοιπόν να γνωρίζει:
1.Τα Λύκεια του Δήμου Αγράφων που αναφέρει, παρά τις αντίξοες συνθήκες λειτουργίας τους – που καθημερινά επιδεινώνονται από τις αποφάσεις της μνημονιακής κυβέρνησης που στηρίζει απαρέγκλιτα ο κ. Καρανίκας – έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες εισαγωγής των αποφοίτων τους κάθε χρόνο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
2.Πολλοί μαθητές των παραπάνω – και όχι μόνο – σχολικών μονάδων αποκτούν το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στις εξετάσεις που διεξάγωνται δύο φορές το χρόνο. Για τις εξετάσεις του ΚΠΓ του Νοεμβρίου 2011 το Υπουργείο Παιδείας δεν όρισε Εξεταστικό Κέντρο στο Νομό Ευρυτανίας, με συνέπεια οι υποψήφιοι να εξεταστούν σε Εξεταστικά κέντρα άλλων Νομών. Ο βουλευτής Ευρυτανίας έθεσε αυτό το θέμα στην Υπουργό Παιδείας;
3.Το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (και όχι Ενισχυτική Διδασκαλία που εφαρμόζεται στα Γυμνάσια), που πρόσφερε σημαντική βοήθεια στους μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές, καταργήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης που στηρίζει ο κ. Καρανίκας, αφήνοντας μάλιστα απλήρωτες δεδουλευμένες οφειλές εκπαιδευτικών, γραμματέων και εποπτών του προγράμματος.
Σε πολλά σχολεία, «κοπρίτες» εκπαιδευτικοί κατά τον β’ αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που στηρίζει ο κ. Καρανίκας, αφιλοκερδώς κάνουν εκτός ωραρίου επιπλέον μαθήματα στους μαθητές τους, ειδικά στις περιοχές που δεν λειτουργούν φροντιστήρια, αλλά και σε αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, εξαιτίας της ληστρικής κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, να πληρώσουν για φροντιστήρια.
Αυτή την ελάχιστη ενημέρωση έχουμε να προσφέρουμε επί του παρόντος στον «αδιάβαστο» όπως αποδεικνύεται στα ζητήματα της εκπαίδευσης βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλ. Καρανίκα.
Τον καλούμε δε, για να υπάρξουν καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό (και στην Παιδεία) να καταψηφίσει και να ρίξει την επικίνδυνη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.                                          
ΔΑΚΕ ΔΕ