Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Απέκλεισαν το ΚΚΕ από το ΔΣ του Μουσείου των Κορυσχάδων!

Στη 23η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις των ΝΔ-ΔΗΣΥ, ΠΑΣΟΚ και οι λεγόμενοι «ανεξάρτητοί», χωρίς ίχνος ντροπής απέκλεισαν το ΚΚΕ από το ΔΣ του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης των Κορυσχάδων.

Με την ψηφοφορία αυτή, ολοκληρώθηκε ο αποκλεισμός των κομμουνιστών από τα ΔΣ ΟΛΩΝ (πλην επιτροπής παιδείας πρωτοβάθμιας) των βασικών οργάνων διοίκησης του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, τα οποία μοιράστηκαν μεταξύ τους οι 3 παρατάξεις του κατεστημένου και της κυρίαρχης πολιτικής
Έπεσε έτσι και το τελευταίο φύλλο συκής του δήθεν «υπερκομματικού» Δημάρχου μας και αποκαλύφθηκε το μέγεθος της υποκρισίας του όταν για να θολώσει τα νερά διαλαλούσε ότι είναι έτοιμος να «προσφέρει» ακόμα και τη θέση του προέδρου του ΔΣ του Μουσείου των Κορυσχάδων στο ΚΚΕ.
Ο αποκλεισμός αυτός του ΚΚΕ - που υπήρξε ο εμψυχωτής, καθοδηγητής, οργανωτής, και βασικός αιμοδότης της εποποιίας της Εθνικής Αντίστασης του λαού μας- είναι προκλητικός, όμως δεν είναι τυχαίος. Είναι σε πλήρη αρμονία με τις επιδιώξεις των δυνάμεων του κεφαλαίου να «αποκομμουνιστικοποιήσουν» το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Είναι συνεπής με την πολιτική των τοπικών εκπροσώπων των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ που εχθρεύονται τα διδάγματα της Εθνικής Αντίστασης και την αντιμετωπίζουν ως φολκλόρ και τουριστική ατραξιόν.
Το σύγχρονο περιεχόμενο των επαναστατικών παραδόσεων της Εθνικής Αντίστασης σήμερα εκφράζεται στην πάλη ενάντια στα κόμματα και την εξουσία της πλουτοκρατίας, στην λαϊκή χειραφέτηση και συμμαχία κατά του κεφαλαίου, εγχώριου και ξένου, αποδέσμευση απ' όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμού, στον αγώνα για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.