Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ανάσα για τον τόπο - Δημοπρατούνται μέχρι τέλη Νοεμβρίου (2) σημαντικά έργα: Η “Επέκταση του Νοσοκομείου Καρπενησίου” & η “Ανακατασκευή της παλαιάς πτέρυγας του Γηροκομείου” συνολικού προϋπολογισμού 3.187.307,00 ευρώ.


Δυο σημαντικά έργα στην  Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, που πρόκειται να συμβάλλουν  καθοριστικά στην ενίσχυση των υποδομών υγείας και πρόνοιας, δημοπρατούνται  έως τις αρχές Νοεμβρίου.
Πρόκειται για την επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ και την ανακατασκευή της παλαιάς πτέρυγας  του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας και προμήθεια εξοπλισμού,  προϋπολογισμού 1.078.307  ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης και χρηματοδότησης της επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου  από το ΕΣΠΑ, ακολούθησε η προέγκριση της δημοπρασίας από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε διάστημα ενός μηνός αναμένεται να «βγει στον αέρα»  από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, η προκήρυξη για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.
Με την επέκταση του Νοσοκομείου προβλέπεται να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες  των  διοικητικών  και ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, καθώς επίσης του φαρμακείου και λοιπών βοηθητικών και αποθηκευτικών χώρων.
 Επίσης προβλέπεται προσθήκη στο νότιο τμήμα του Νοσοκομείου, που θα περιλαμβάνει μηχανοστάσιο στο υπόγειο, επέκταση των χώρων των εργαστηρίων στο ισόγειο και επέκταση των χειρουργείων στον α΄ όροφο, με πρόβλεψη για την απομάκρυνση των μολυσματικών των χειρουργείων.
Την ίδια ώρα, σε διάστημα  λιγότερο του ενός μηνός αναμένεται να δημοπρατηθεί και το έργο ανακατασκευής της παλαιάς  πτέρυγας του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας.
Το έργο αφορά στην παρέμβαση διαμόρφωσης χώρων, προμήθειας ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και αυτοκινήτου ΑμεΑ.
Η Διαχειριστική Αρχή απέστειλε το σύμφωνο αποδοχής όρων του έργου και η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, θα προβεί άμεσα στη δημοπράτηση του.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς, τονίζει την απόλυτη ικανοποίηση του για τα γρήγορα «αντανακλαστικά» των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση δυο «αναζωογονητικών» έργων Υγείας και Πρόνοιας για την Ευρυτανία.
Χαρακτηριστικά δηλώνει: «Με την ανάληψη της διαχείρισης του ΕΣΠΑ από την αιρετή πλέον Περιφέρεια, την 1η Ιουλίου του 2011 και με την άμεση ευαισθητοποίηση του Περιφερειάρχη μας Κλέαρχου Περγαντά, έχουμε θετικό αποτέλεσμα σε δυο σοβαρά χρονίζοντα θέματα που απασχολούσαν το νομό μας στον ευαίσθητο τομέα της παροχής υπηρεσιών  υγείας.
 Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τις διοικήσεις   του Νοσοκομείου Καρπενησίου και του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς επίσης τους συνεργάτες μας στην Διαχειριστική Αρχή και τις Τεχνικές Υπηρεσίες Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, για τις συντονισμένες ενέργειες τους προκειμένου να καταστούν ώριμα προς χρηματοδότηση, τα συγκεκριμένα έργα.
Εξ’ άλλου όπως έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διαβιούν οι Έλληνες πολίτες, ο κάθε ένας μας, θα  πρέπει να κάνει το χρέος του.  Στο επίπεδο  που μπορεί  και στον τομέα του, ανάλογα με τις ευθύνες που του αναλογούν.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό κάνουμε. Έχουμε αρκετή δουλειά ακόμη, αλλά πιστεύω θα κριθούμε δίκαια από τον ευρυτανικό λαό, τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι αιρετοί συνεργάτες και συνοδοιπόροι στον αγώνα αυτό».