Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Όχι στο πολυνομοσχέδιο – φονιά! H ΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ «ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ»

 Συνάδελφοι,
Το νέο πολυνομοσχέδιο που η ξενόδουλη κυβέρνηση της χώρας έφερε στη Βουλή, ξεπερνάει και τους χειρότερους εφιάλτες μας! Αφού, σε ανοιχτή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ υποθηκεύει καθημερινά την εθνική ανεξαρτησία, ξεπουλάει όλο το δημόσιο πλούτο - από λιμάνια και αεροδρόμια, μέχρι εδάφη και ορυχεία - κατεδαφίζει κάθε ίχνος κοινωνικής πρόνοιας και μετατρέπει τα νοσοκομεία σε αγροτικά ιατρεία, ρημάζει τον παραγωγικό ιστό, φτάνοντας την ύφεση στα όρια της Κατοχής, ήρθε η ώρα για την πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, με επίδομα πείνας αντί μισθού και μαζικές απολύσεις.

Το νέο αυτό αντιλαϊκό τερατούργημα, που στην ουσία τσακίζει το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας, οδηγώντας τα παιδιά στην ασιτία, ξεθεμελιώνει τα πάντα στο δημόσιο και την εργασία, προβλέποντας:
Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών μας που ξεπερνούν ακόμα και το 40% φτάνοντας πολύ κάτω από τα όρια φτώχιας.
Βαθμολόγιο που συνδέει ξανά μετά από πολλά χρόνια το μισθό με το βαθμό και την εκπλήρωση των «στόχων» κάθε υπηρεσίας και μια σκληρή αξιολόγηση – χειραγώγηση.
Εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις και θεσμοθέτηση της έννοιας του «κρατικού υπαλλήλου», από τα οποία δεν εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί.
Περικοπή στο εφάπαξ και στις επικουρικές συντάξεις.
Νέες φορολογικές ρυθμίσεις με 5.000 αφορολόγητο.
Με το νομοσχέδιο αυτό τέλος καταργούνται ουσιαστικά και οι συλλογικές συμβάσεις  στον ιδιωτικό τομέα.
Τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων καρατομούνται, οι Δημόσιες Υπηρεσίες διαλύονται, το Κοινωνικό Κράτος εξαφανίζεται.
Και δυστυχώς βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή αυτού του εφιάλτη, αυτής της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης που δεν έχει φραγμούς και αναστολές.
Μέσα σ’ αυτό το δραματικό φόντο, ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
•Πάνω από 1000 σχολεία έβαλαν οριστικά λουκέτο, στην πρώτη μόνο φάση..
•Διέλυσαν τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και άφησαν τη σχολική στέγη στο έλεος της εργολαβικής αρπαχτής.
•Για πρώτη φορά, μετά το 1946, τα σχολεία «λειτουργούν» χωρίς βιβλία. Παραχώρησαν και το «ψηφιακό βιβλίο» σε ιδιώτες, με επιδότηση.
•Κατήργησαν την ενισχυτική διδασκαλία και την πρόσθετη στήριξη, βαθαίνοντας κι άλλο τις ταξικές ανισότητες στο σχολείο.
•Σαλαμοποίησαν τα σχολικά ταμεία και με τον Καλλικράτη, θεσμοθέτησαν ένα όργανο δύσκαμπτο και αναποτελεσματικό, έτσι που τα σχολεία με δυσκολία  προμηθεύονται ακόμα και τις κιμωλίες.
•Τσάκισαν τον εκπαιδευτικό, με ένα μισθολόγιο-φτωχολόγιο κι ένα βαθμολόγιο χειραγώγησης και άγριας πειθάρχησης στο σχολείο της αμάθειας.
Συνάδελφοι,
Δεν υπάρχουν πια περιθώρια ανοχής. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε από την αξιοπρέπειά μας. Ή θα αγωνιστούμε ή θα ηττηθούμε!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ!
Η ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
1.Συμμετέχει στην εβδομάδα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων (17-21/10/2011). Τοποθετούμε μαύρες σημαίες και πανό σε όλα τα σχολεία.
2.Συμμετέχει την Τετάρτη 19/10 και την Πέμπτη 20/10 στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική – πανυπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση. Κλείνουμε ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
3.Καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10, 10 π.μ., στη Βασική Βιβλιοθήκη, για να συζητήσουμε την πρόταση της ΟΛΜΕ για 3ήμερη απεργία 24-25-26 Οκτώβρη και άμεσες νέες Γ.Σ. για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
4.Πρωτοστατεί στην Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 και ώρα 12:00 – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ.

Να ανατραπεί τώρα αυτή η πολιτική!
Έξω από τη χώρα το ΔΝΤ και η τρόικα!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ:
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!