Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Δεν πάει άλλο…

Σημαντικότερη απεργία από αυτή που γίνεται σήμερα και αύριο από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, με τα καταστήματα επιπροσθέτως να κλείνουν όλα σήμερα, δεν έχει ξαναγίνει στα 37 και πλέον χρόνια που έχουν κυλήσει από τη μεταπολίτευση. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα αναμένεται να απεργήσουν παραλύοντας εντελώς την οικονομική ζωή της χώρας, ενώ εξαιρετικά υψηλή αναμένεται να είναι και η συμμετοχή στις διαδηλώσεις. Το πώς θα εξελιχθεί η γενική απεργία ενδέχεται να πυροδοτήσει και πολιτικές εξελίξεις γύρω από το θέμα της διακυβέρνησης της χώρας.

Η αιτία της γενικής απεργίας είναι η σοβαρότερη οικονομική αιτία που υπήρξε ποτέ, καθώς αν περάσει ως έχει το περιβόητο πολυνομοσχέδιο, το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο θα υποστεί βιαιότατη πτώση και θα γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω. Λογικό είναι εκατομμύρια Ελλήνων να αντιδρούν σε μια τέτοια προοπτική και να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να την αποτρέψουν.
Η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να πείσει κανέναν ουσιαστικά ότι η επιστροφή στις δεκαετίες του 1970 και του 1960 είναι επιβεβλημένη, όπως αυτή υποστηρίζει, για να "σωθεί η χώρα". Πώς να αισθανθούν άλλωστε ότι "σώζονται" εκατομμύρια εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι που θα πεταχτούν στον κοινωνικό Καιάδα της ανεργίας και της φτώχειας;
Δεν ξέρω κατά πόσο νοιάζονται για την σωτηρία της πατρίδας οι κυβερνώντες. Από την εν γένει όμως συμπεριφορά τους, διαπιστώνεται ότι δεν νοιάζονται καθόλου καθότι αυτά που γίνονται θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι ίδιοι έκαναν τον ελάχιστο κόπο, να αντισταθούν ή έστω να διαπραγματευτούν το όλο ζήτημα με περισσότερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα μας.
Δυστυχώς για όλους μας, τα τελευταία χρόνια, τούτον εδώ τον ευλογημένο τόπο, επιλέγηκαν να τον κυβερνήσουν πρόσωπα, που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, πολιτικοί που δεν ανταποκρίθηκαν στον ύψιστο ρόλο του κυβερνήτη, άνθρωποι με πολλές και τεράστιες αδυναμίες και κυρίως χωρίς αγάπη για την πατρώα γη.
Ίσως πολλά από τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι τώρα να επιφέρουν και θετικά αποτελέσματα γιατί οι περισσότεροι από μας τους νεοέλληνες, κάποια στιγμή είχαμε χάσει τα λογικά μας και ξεχάσαμε μέσα σε λίγα χρόνια, ποιοι ήμασταν και πως φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. 
Κάποιοι άλλοι επίσης ξεχάσαμε, αμέσως μετά τον διορισμό μας, ότι έπρεπε, να εργαστούμε για να παίρνουμε μισθό και όλοι μας, ότι η Ελλάδα είναι η δική μας πατρίδα και όχι άλλων.
Ας ελπίσουμε, από την διήμερη αυτή αντίσταση όλων των Ελλήνων, να πάρουν οι κρατούντες το μήνυμα, ότι δεν πάει άλλο και ότι η κατάσταση από δω και πέρα μπορεί να γίνει γι΄ αυτούς ανεξέλεγκτη.
Ας ελπίσουμε να ληφθούν σοβαρά υπόψη, οι τελευταίες αυτές κραυγές αγωνίας όλων των Ελλήνων και οι κρατούντες να δουν το όλο ζήτημα με κάθε σοβαρότητα, γιατί δεν υπάρχουν καθόλου περιθώρια για νέες δοκιμασίες…
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ