Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Δελτίο Τύπου

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ συνεχίζει συλλογικά και άοκνα τις προσπάθειές της για σύνθετη ενημέρωση και στο επίπεδο των πολιτικών αποφάσεων, όπως η πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου επιτάχυνσης των διαδικασιών αδειοδότησης των έργων ΑΠΕ, αλλά και στο επίπεδο του αθροιστικού αριθμού των έργων ΑΠΕ
• που έχουν εκτελεστεί στους Δήμους της Ευρυτανίας,
• που εκτελούνται αυτό το χρονικό διάστημα και
• που είναι υπό εξέταση και γνωμοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του νομού,
kαθώς θεωρούμε ότι η αδικαιολόγητη υπερσυγκέντρωσή τους στο νομό μας αποτελεί απειλή για τον υδάτινο και δασικό του πλούτο και το τουριστικό του κεφάλαιο.

Παρακολουθούμε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικράτειας ενάντια στο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο των ΑΠΕ που έχει χαρακτηρίσει την ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας ως Περιοχή Προτεραιότητας επιβαρύνοντάς τη με έναν υπέρογκο αριθμό έργων ΑΠΕ, αλλά και διασύνδεσης της ΔΕΣΜΗΕ - ΔΕΗ και μεταφοράς υψηλής τάσης ρεύματος, που θα επιφέρουν μη αναστρέψιμες καταστροφικές επιπτώσεις στα δάση και στα ποτάμια, στο φυσικό της αναπτυξιακό απόθεμα. Στις 13 Μαϊου 2010 ανακοινώθηκε η αναβολή της εκδίκασης επί του χωροταξικού για τις 3 Νοέμβρη 2010.

Στα πλαίσια της πανελλήνιας προσπάθειας η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ συντονίζει τις νομικές δράσεις της με αντίστοιχες συλλογικότητες στην Εύβοια, τη Λακωνία, την Αρκαδία, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου ( Πανελλήνιο Φόρουμ για την Ενέργεια).

Δημοσιοποιώντας τον αγώνα της, επέδωσε ενημερωτική επιστολή στον κ. Απόστολο Κακλαμάνη που επισκέφτηκε τον τόπο μας στα πλαίσια της Επετείου του Εθνικού Συμβουλίου των Κορυσχάδων και στον κ. Κων/νο Σκανδαλίδη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης της Εθνικής μας Αντίστασης στη Βίνιανη. Αντίστοιχη επιστολή έχει επιδοθεί και στην Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κα Κατ. Διαμαντοπούλου στην πρόσφατη επίσκεψή της στο νομό.


www.karpenissi.eu