Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΑΓΡΑΦΑ – ΔΟΞΑ 1-1


Ανώτερη η Δόξα, δίκαια στον τελικό
Η Δόξα ήταν τελικά η μεγάλη κερδισμένη του 3ου ημιτελικού, καθώς με την ισοπαλία που απέσπασε στο Κερασοχώρι, προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό όπου θα αναμετρηθεί με τον Απεραντιακό για την άνοδο στην Δ΄ Κατηγορία. Δεν λέμε για το πρωτάθλημα διότι θεωρούμε ότι ο μεγάλος στόχος των ομάδων που θέλουν να φτάσουν στον τελικό θα πρέπει να είναι η συμμετοχή τους στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και όχι η κατάκτηση του τοπικού μας πρωταθλήματος.
Η ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στην Δ΄ Εθνική – να ευχηθούμε να μην συμβεί κάτι άλλο – Θα είναι εκείνη που θα σημειώσει 2 νίκες. Έτσι το ερχόμενο Σάββατο Απεραντιακός και Δόξα θα συναντηθούν στον πρώτο τελικό που θα γίνει στο γήπεδο Καρπενησίου με τον νικητή αυτού του αγώνα να αποκτά σοβαρό προβάδισμα για τον τίτλο.
Η Δόξα λοιπόν στον 3ο και καθοριστικό ημιτελικό με τα Άγραφα, ανώτερη στα σημεία σε ένα ακόμη εκτός έδρας ματς, πήρε αυτό που ήθελε από τους γηπεδούχους, που δεν έδειξαν ικανοί να κάνουν την υπέρβαση παρότι πάλεψαν το ματς μέχρι τέλος παίζοντας μάλιστα για μισή ώρα περίπου με παίχτη λιγότερο.
Το ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, όπως μοιρασμένες ήταν και οι φάσεις που έγιναν μπροστά στις δυο εστίες.
Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με την συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου, όμως ο Φύκας από τα 3 μέτρα έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Ρεσίτη!!!
Στο 27΄ ορθά ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ, που σημείωσε με κεφαλιά ο Καλύβας μετά από γύρισμα του Φύκα.
Στο 32΄ έκαναν αισθητή την παρουσία τους οι φιλοξενούμενοι, στα καρέ των γηπεδούχων, όμως το δυνατό σουτ του Μπαστάνη έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Γ. Καλύβα.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Δόξα να έχει δοκάρι στο 40΄ .
Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα, πιέζοντας από νωρίς για το γκολ, καθότι μόνο με νίκη προκρίνονταν στον τελικό.
Στο 49΄ ο Φύκας έβγαλε ωραία σέντρα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε ο Ηλιάδης έφυγε άουτ.
Στο 54΄ δυνατό συρτό σουτ του Μόκκα έφυγε έξω από τα δοκάρια του Καλύβα.
Στο 56΄ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Κωστούλα με τον διαιτητή ορθά να λέει παίζεται.
Στο 65΄ σε μια φάση διαρκείας, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Η. Τσιγαρίδα. Στην ίδια φάση ο Διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε λίγο καθυστερημένα και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων, που υπέπεσε στην παράβαση. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Θ. Μπισμπίκης, ο οποίος με εύστοχο χτύπημα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
Οι γηπεδούχοι παρά την ψυχρολουσία του γκολ και της αποβολής του Τσιγαρίδα δεν το έβαλαν κάτω. Ο Δημήτρης Αντωνίου, πέρασε στον αγώνα τον Μαρκή στην θέση του Θεοχάρη και έδωσε εντολή στην ομάδα να πιέσει ψηλά για την γρήγορη ισοφάριση.
Η πίεση αυτή έφερε καρπούς και 5 λεπτά αργότερα ο Κωστούλας με ωραίο πλασέ στην κίνηση ανάμεσα στους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα έφερε το ματς στα ίσα.
Το γκολ της ισοφάρισης έδωσε άλλο αέρα στους γηπεδούχους που αναζήτησαν και 2ο γκολ προκειμένου να είναι αυτοί που θα πήγαιναν στον τελικό. Όμως τόσο ο Κ. Καλύβας στο 80΄ όσο και ο Ηλιάδης δυο λεπτά αργότερα δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Ρεσίτη.
Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους με τον Λ. Γούλα εξ επαφής με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καλύβα.
Το τελευταίο σφύριγμα του κ. Μουτσώκου βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν στο κέντρο του γηπέδου την ιστορική τους πρόκριση για πρώτη φορά σε τελικό του τοπικού μας πρωταθλήματος.
Νεότερα το ερχόμενο Σάββατο, για να δούμε επί τω έργω αν η μεγάλη αυτή πρόκριση της Δόξας θα έχει και συνέχεια ή ήταν απλώς μια πρόκριση στον τελικό και τίποτε άλλο!!!
ΑΓΡΑΦΑ: Γ. ΚΑΛΥΒΑΣ, Η. ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ, Π. ΖΩΧΑΚΗΣ, Δ. ΓΑΤΗΣ, (85΄ ΣΒΕΡΩΝΗΣ), Ι. ΗΛΙΑΔΗΣ, Ι. ΤΣΙΩΛΗΣ, Ι. ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ, Σ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ, (65΄ ΜΑΡΚΗΣ), Κ. ΚΑΛΥΒ ΑΣ, Γ. ΦΥΚΑΣ, Β. ΓΑΤΗΣ (46΄ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ).
ΔΟΞΑ: ΡΕΣΙΤΗΣ, ΠΑΠΑΝΤΖΙΜΑΣ, ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ, ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ, Θ. ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ, ΜΠΑΣΤΑΝΗΣ, ΓΟΥΛΑΣ, ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ (78΄ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ), ΜΟΚΚΑΣ, ΝΤΑΒΑΡΙΝΟΣ,(89΄ ΤΣΙΑΜΗΣ), ΝΤΖΙΜΑΣ.