Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ – ΜΥΡΙΚΗ 1-1 Ένα βήμα απ΄ τα σαλόνια


Στο τελικό του τοπικού μας πρωταθλήματςο προκρίθηκε με το σπαθί του ο Απεραντιακός παρά την ισοπαλία με σκορ 1-1 που παραχώρησε στην Μυρίκη. Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Τσιγαρίδα, καλά διαβασμένοι στον αγωνιστικό χώρο και με περίσσιο πάθος για την πρόκριση, κατέβηκαν στην αναμέτρηση αυτή για να μην χάσουν και το κατάφεραν με σχετική ευκολία.
Τώρα όμως η πρόκληση γι΄ αυτούς είναι μεγάλη καθότι θα κληθούν εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ως πρωταθλητές Ευρυτανίας να εκπροσωπήσουν το Νομό μας στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή από πολλές πλευρές. Κακά τα ψέματα στους επερχόμενους τελικούς ο Απεραντιακός είναι το μεγάλο φαβορί καθότι η Δόξα δεν δείχνει έτοιμη γι΄ αυτό το μεγάλο άλμα. Βέβαια στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να μιλάς για φαβορί, όταν όμως πρόκειται για συμμετοχή μιας ομάδας σε ένα πρωτάθλημα με μεγάλες απαιτήσεις, τότε όλα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.
Οι γηπεδούχοι λοιπόν μετά το διπλό του 2ου ημιτελικού και έχοντας το αβαντάζ ότι πήγαιναν για δυο αποτελέσματα, ξεκίνησαν τον αγώνα δυνατά πιέζοντας από την αρχή για το γκολ που θα τους έβαζε για τα καλά σε θέση οδηγού.
Αυτό ήλθε με την συμπλήρωση του ημιώρου και αφού νωρίτερα χάθηκαν για τον Απεραντιακό 2 καλές ευκαιρίες. Στο 29΄ λοιπόν ο Γούλας με πλασέ, εκμεταλλευόμενος την ασθενή απόκρουση του Λυρούδια, άνοιξε το σκορ, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να πλησιάζουν κοντά και σε ένα 2ο τέρμα όμως το δυνατό σουτ του Κονιαβίτη έφυγε άουτ.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στην Μυρίκη δίνοντας περισσότερο βάση στα μετόπισθεν. Όμως στο 60΄ ο Α. Τσιλίκας έφερε το ματς στα ίσα δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Εύκολα – δύσκολα ο Απεραντιακός κράτησε το σκορ φτάνοντας έτσι για πρώτη φορά στον τελικό του τοπικού μας πρωταθλήματος, όπου θα διεκδικήσει την άνοδό του στα σαλόνια της Δ΄ Εθνικής.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
18΄ Ο Παππάς πλάσαρε από πολύ κοντά με τον Λυρούδια να αποκρούει με τα πόδια
24΄ Ο Μπισμπίκης σούταρε από την γραμμή της μεγάλης περιοχής με τον Λυρούδια να μπλοκάρει την μπάλα
29΄ Ο Παππάς έβγαλε ωραία πάσα στον Μπισμπίκη αυτός μπήκε στην περιοχή της Μυρίκης από αριστερά πλάσαρε τον Λυρούδια ο οποίος απέκρουσε με το πόδι και στην συνέχεια ο επερχόμενος Γούλας πλάσαρε με το δεξί σε κενό τέρμα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους
43΄ Ο Κονιαβίτης επιχείρησε σουτ από μακριά με τον τερματοφύλακα της Μυρίκης να διώχνει εντυπωσιακά
Β΄ Ημίχρονο
61΄ Ο Οικονόμου σούταρε από την περιοχή του Απεραντιακού κόντραρε στους αμυντικούς και στην συνέχεια ο Τσιλίκας Α. με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων ισοφαρίζοντας σε 1-1
Απεραντιακός: Μεριγκούνης, Αρκουμάνης, Τσάκνης, Κουτσοθανάσης, Ανδρεάκης, Μπουμπουρής, Χρυσαφόπουλος (Ζήκας), Γούλας, Παππάς (Γαλανός), Κονιαβίτης (Κορέντζελος), Μπισμπίκης
Μυρίκη: Λυρούδιας, Πλατιάς, Ζαχαράκης, Ντότσικας, Οικονόμου, Τσιλιμέκης, Ράπτης (Γκορόγιας), Σταμούλης, Λιάγκας Η (Τσιλίκας Κ), Σαΐτης, Τσιλίκας Α