Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Θωμάς Μπόνιας Δήμαρχος Φραγκίστας: Ο Καλλικράτης «εξορίστηκε» στο Κερασοχώρι.


Με σκληρή γλώσσα για εκείνους που κρύφτηκαν πίσω από την δήθεν ουδετερότητά τους, κάνει λόγο ο Δήμαρχος Φραγκίστας σε δηλώσεις του στον ΕΠ. Ο κ. Μπόνιας θεωρεί άδικη και εξωπραγματική την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, όμως παρά την πικρία του για το αποτέλεσμα αναφερόμενος στην επόμενη μέρα κάνει λόγο για συστράτευση και συμμετοχή, απαραίτητα στοιχεία για να ¨περπατήσει» η διοικητική δομή. Η δήλωση του Δημάρχου Φραγκίστας έχει ως εξής:

«Θεωρούμε άδικη και εξωπραγματική την εν λόγω απόφαση, που ορίζει έδρα το Κερασοχώρι και όχι τη Δυτική Φραγκίστα, όπως αρχικά είχε προταθεί και σωστά είχε προταθεί…
Η δήθεν διαβούλευση που έγινε στο νομό Ευρυτανίας, από τα αρμόδια θεσμικά όργανα, που δεν είχαν προτείνει έδρες των νέων δήμων, αλλά μόνον αριθμό δήμων, οι δήθεν αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας, των δήμων προπαντός της Δυτικής Ευρυτανίας, που αποδείχτηκε ότι δεν είχαν τοποθετηθεί για την έδρα, που επικοινωνούν και εξυπηρετούνται σήμερα με αγροτικό δρόμο με το Κερασοχώρι «βόλευε» κάποιους, που κρυβόμενοι πίσω από την δήθεν ουδετερότητά τους και τα διάφορα τερτίπια, πέτυχαν να τοποθετήσουν την έδρα του νέου Δήμου Αγράφων στο Κερασοχώρι, που από όλους αναγνωρίζεται ότι δεν πληροί τους όρους, δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό, δεν έχει τις υποδομές – προπαντός Δημαρχείο – που ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης, το έθετε σαν προϋπόθεση όταν απαντούσε στον Πρόεδρο την Βουλής τον κ. Πετσάλνικο – δυο μέτρα και δυο σταθμά στην περίπτωσή μας – δεν έχει τη δυναμική ανάπτυξη της Φραγκίστας, με καινούργιο δημαρχείο, με Κέντρο Υγείας, κυρίως δε το ανθρώπινο δυναμικό – δεν έχει πολλά το Κερασοχώρι, αλλά αυτά την σήμερον ημέρα είναι πράγματα που δεν λαμβάνονται υπόψη και ας συνεχίσει να πληρώνει για υποδομές ο αλός σε μια οικονομική συγκυρία, δύσκολη για την χώρα.
Οι τιτάνιες προσπάθειες που κάναμε όλες αυτές τις ημέρες, υπό την πίεση του χρόνου, ανοίγοντας πόρτες μόνοι μας, με ελάχιστη βοήθεια – μετρήσαμε τους φίλους μας – δυστυχώς δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, γιατί κάποιοι δε το θελήσανε και πηγαίνοντας κόντρα στη γενική κατακραυγή των υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων και εντελώς τρίτων να δούνε κατάματα την πραγματικότητα, έχουν αποκλειστικά την ευθύνη και θα λάβουν την απάντηση από τον κόσμο που τους γνωρίζει.
Ο νόμος ψηφίστηκε από τη Βουλή, είναι νόμος του Κράτους. Η νέα διοικητική δομή απαιτεί συμμετοχή, απαιτεί συστράτευση την επόμενη ημέρα, ανεξάρτητα εάν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την τελική επιλογή της έδρας».