Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΔΟΞΑ - ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ 1-0 Ήλθε η ώρα του πρωταθλητή



Την Κυριακή η στέψη, στο γήπεδο Γυμνασίου όπου θα διεξαχθεί ο 3ος τελικός

Θα χρειαστεί τελικά και τρίτο παιχνίδι για να μάθουμε τον φετινό πρωταθλητή Ευρυτανίας. Η ψυχωμένη Δόξα, παίζοντας με πάθος και δύναμη στο γήπεδο της και έχοντας την συμπαράσταση των φιλάθλων της, κατάφερε να επικρατήσει του Απεραντιακού στον 2ο τελικό με 1-0, ισοφαρίζοντας έτσι τα παιχνίδια σε 1-1. Έτσι μετά από αυτό το αποτέλεσμα η υπόθεση τίτλος θα ξεκαθαρίσει οριστικά στην 3η και τελευταία αναμέτρηση που θα διεξαχθεί το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής (5,30 μ.μ.) στο γήπεδο Γυμνασίου στο Καρπενήσι.
Και αυτός ο αγώνας ήταν ένα κλασικό ντέρμπυ μεταξύ δυο ισοδύναμων ομάδων, που έπαιξαν κατά διαστήματα καλή μπάλα πασχίζοντας με όλες τους τις δυνάμεις για την νίκη.
Οι γηπεδούχοι, μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουν 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες και να πετύχουν ένα υπέροχο γκολ που τελικά έκρινε και τον αγώνα.
Μετά το 30΄ οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τον αγώνα, πήραν το κέντρο χωρίς όμως να μπορέσουν να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση μπροστά στα καρέ του πολύ καλού Ρεσίτη και να ισοφαρίσουν το ματς..
Με το σκορ 1-0 υπέρ των γηπεδούχων με το υπέροχο γκολ – φάουλ του Μπαστάνη, που άφησε άγαλμα τον Μεριγκούνη οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Στο Β΄ ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα αναζητώντας από νωρίς το γκολ, προκειμένου να φέρουν το ματς στα ίσια. Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα, με κοντρόλ μπάλα και έχοντας στην σύνθεσή της τον Χρυσαφόπουλο, που με την είσοδό του έδωσε άλλο αέρα στην ομάδα, έγινα πιο πιεστικοί στα καρέ του Ρεσίτη, χωρίς ωστόσο να μπορούν να φτάσουν κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος.
Τα στημένα του Χρυσαφόπουλου και τα δυνατά του πότε του Παππά και πότε του Κορέντζελου δεν έβρισκαν στόχο και έτσι μοιραία οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν της εις βάρος των κατάσταση. Στο ίδιο διάστημα οι γηπεδούχοι, με αμυντικούς προσανατολισμούς για να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, έδωσαν χώρο στον Απεραντιακό, χωρίς όμως να επιτρέψουν στους παίχτες του Δημήτρη Τσιγαρίδα να γίνουν απειλητικοί μπροστά στα καρέ του Ρεσίτη.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα θα αναφέρουμε τις πολλές κίτρινες κάρτες του διαιτητή, που δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ενός τόσο σημαντικού αγώνα, την αποβολή του προπονητή της Δόξας για διαμαρτυρία και φυσικά τα όσα διαδραματίστηκαν μετά την λήξη του αγώνα με πρωταγωνιστές τον ποδοσφαιριστή της Δόξας Κ.Μόκκα και τον απαράδεκτο φίλαθλο που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο για να «επιβάλει την τάξη».
Αξιόλογη η πρωτοβουλία της Διοίκησης του Απεραντιακού να αναρτήσει πανό, στο οποίο αναγράφονταν το αίτημα για την δημιουργία γηπέδου στην Βαλαώρα, οι εργασίες του οποίου ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δημιουργία ενός γηπέδου που θα πληροί τις προϋποθέσεις για αγώνες Δ΄ Εθνικής, στην κεντροδυτική Ευρυτανία θεωρείται απαραίτητο. Δεν μπορεί να νοηθεί ολόκληρη περιοχή με ομάδες που πρωταγωνιστούν στο τοπικό μας πρωτάθλημα να μην διαθέτει ένα γήπεδο με χόρτο. Είναι πέρα από κάθε λογική, αυτό που θα συμβεί φέτος, με τον πρωταθλητή, από την Δυτική Ευρυτανία, είτε είναι η Δόξα είτε ο Απεραντιακός, που θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, με έδρα το Καρπενήσι, μακριά από την φυσική του έδρα πάνω από 100 χιλιόμετρα. Αυτά μόνο στην Ευρυτανία μπορούν να συμβούν. Για τις μικρές κοινωνίες της πέραν του Μέγδοβα Ευρυτανίας, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ομάδων Δ΄ Εθνικής θα ήταν ένα κορυφαίο γεγονός κάθε 15μερο. Αυτό ας το καταλάβουν οι αρμόδιοι όσο είναι νωρίς. Τέλος να αναφέρουμε ότι τον 2ο τελικό παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Απεραντίων Δημ. Τάτσης και ο πρών Δήμαρχος Ασπροποτάμου Χ. Δημητρόπουλος.
Να ευχηθούμε στον 3ο και τελευταίο τελικό της ερχόμενης Κυριακής να γίνει ένας ωραίος αγώνας με νικητή το ευρυτανικό ποδόσφαιρο.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο 12΄ κόρνερ για την Βαλαώρα που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 22΄κόρνερ για το Ραπτόπουλου με τον Παπαντζίμα που μπλόκαρε ο Μεριγκούνης.
Στο 23΄ εκτέλεση φάουλ του Θ. Μπαστάνη απέκρουσε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
Στο 25΄ η γηπεδούχος ομάδα άνοιξε το σκορ με απ΄ ευθείας αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Μπαστάνη, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δοκάρι και στην συνέχεια να καταλήγει στο βάθος της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Μεριγκούνη.
Στο 27΄ σουτ του Παππά πάνω από το δοκάρια της Δόξας.
Στο 34΄ ο Μπισμπίκης εκτέλεσε κόρνερ για τον Απεραντιακό που περασε όμως ανεκμετάλλευτο.
Β. ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο 47΄ δυνατό σουτ του Κορέντζελου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ρεσίτης.
Στο 50΄ εκτέλεση φάουλ του Θ. Μπαστάνη έφυγε άουτ.
Στο 53΄ το φάουλ του Χρυσαφόπουλου δεν βρήκε στόχο.
Στο 55΄ καταχτυπημένο φάουλ υπέρ του Θ. Μπαστάνη απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Απεραντιακού διώχνοντας σε κόρνερ πάνω από τα δοκάρια.
Στο 56΄ νέα εκτέλεση φάουλ του Μπαστάνη άουτ.
Στο 59΄ δυνατό σουτ του Χρυσαφόπουλου έφυγε άουτ.
Στο 63΄ εκτέλεση κόρνερ από τον Χρυσαφόπουλο που καταλήγει πάλι σε κόρνερ. Στο 75΄ αποβλήθηκε ο προπονητής του Ραπτόπουλου για διαμαρτυρία, σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνα.
Στο 79΄ φάουλ του Μπαστάνη δεν ανησύχησε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων
Στο 82΄ δυνατό φάουλ του Μόκκα απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Απεραντιακού.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΔΟΞΑ: ΡΕΣΙΤΗΣ, Λ. ΠΑΠΑΝΤΖΙΜΑΣ, Θ. ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ, Ν. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ, Θ. ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ, Μ. ΜΠΑΣΤΑΝΗΣ, Λ. ΓΟΥΛΑΣ, Γ. ΝΤΖΙΜΑΣ, Κ. ΜΟΚΚΑΣ, Θ. ΜΠΑΣΤΑΝΗΣ, Θ. ΝΤΖΙΜΑΣ. Έπαιξαν και οι Δ. Καραβίδας, Νταβαρίνος, Παπαδημητρίου.
ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ: ΜΕΡΙΓΚΟΥΝΗΣ, ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ, Δ. ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ, Κ. ΚΟΥΤΣΟΘΑΝΑΣΗΣ, Σ. ΑΝΔΡΕΑΚΗΣ, Α. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗΣ, Π. ΓΑΛΑΝΟΣ, Γ. ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΟΣ, Γ. ΠΑΠΠΑΣ, Κ. ΚΟΝΙΑΒΙΤΗΣ (45΄ ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΣ), Σ. ΓΟΥΛΑΣ (82΄ ΤΣΑΚΝΗΣ).