Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Από το Λύκειο Κερασοχωρίου η Έφηβος Βουλευτής που θα συμμετάσχει στη Βουλή των Εφήβων


Με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής κλήρωσης επελέγησαν οι έφηβοι βουλευτές που θα συμμετάσχουν στη ΙΕ΄ σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, οι εργασίες της οποίας θα γίνουν από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2010 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Στο πρόγραμμα πήραν μέρος φέτος 11.134 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του Λυκείου από 1.041 σχολεία (γενικά λύκεια ημερήσια και εσπερινά, δημόσια και ιδιωτικά, επαγγελματικά λύκεια και σχολές του ΟΑΕΔ, από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον ελληνισμό της διασποράς). Ειδικότερα, συμμετείχαν 9.527 μαθητές και μαθήτριες από 951 σχολεία της Ελλάδας, 1.419 από 64 σχολεία της Κύπρου και 188 από ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.
Συγκεκριμένα, εξελέγησαν 8 έφηβοι βουλευτές επικρατείας, 252 από τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας μας, 20 από την Κύπρο και 20 από τον ελληνισμό της διασποράς, καθώς και οι αναπληρωματικοί τους. Η ταυτοποίηση των κωδικών με τα ονόματα των μαθητών θα ολοκληρωθεί, με τη συμμετοχή των σχολείων τους, τις επόμενες ημέρες.
Ο Νομός μας στην Βουλή των Εφήβων θα εκπροσωπηθεί από την έφηβο Βουλευτή Άννα Πάστρα μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, από τις Λυκειακές Τάξεις Κεαρσοχωρίου με αναπληρωτή από το Λύκειο Καρπενησίου.