Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Όραμα και master plan για το καλό του τόπου


ΑΠΟΨΗ της Βάσως Φεγγούλη

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ έφτασε καλώς τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την νέα διοικητική δομή της χώρας, άνοιξε και ο χορός των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο στους νεοσύστατους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων.
Δεν θα αναφερθώ σε ονόματα, ούτε ποιοι είναι ικανοί και τα τοιαύτα, αλλά στο τι θα πρέπει να πράξει ο νέος «τοπικός άρχοντας», ούτως ώστε να μην «εγκαταλειφθεί» για ακόμη μια φορά η Δυτική Ευρυτανία. (Την επόμενη Τετάρτη θα σας πω για την άλλη Ευρυτανία)
Μετά την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για δύο δήμους στο νομό, παρότι εγώ «έβλεπα» περισσότερους , θεωρώ ότι ήρθε η στιγμή για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δήμων της δυτικής Ευρυτανίας.
Για να επιτευχτεί, όμως αυτό, θα πρέπει να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός – master plan - και προγραμματισμός με όραμα.
Ο Δήμαρχος που θα επιλέξουν οι πολίτες της Δυτ. Ευρυτανίας για να μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα της περιοχής θα πρέπει να έχει στο πρόγραμμα του τρεις στόχους και αυτοί δεν είναι άλλοι από την τουριστική ανάπτυξη της Λίμνης των Κρεμαστών και των χωριών, την βελτίωση του οδικού άξονα και φυσικά την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου (πράσινη ανάπτυξη – ενέργεια κλπ).
Όποιος δεν έχει όρεξη για δουλειά και δεν έχει όραμα από τους υποψηφίους, γι΄ αυτόν τον τόπο, να το ξανασκεφτεί και αν δεν μπορεί ας κάτσει «στ΄ αυγά» του. Η εποχή που οι Δήμαρχοι ήταν οι καπεταναίοι του τόπου, πέρασε ανεπιστρεπτί.
Γι΄ αυτό ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο, θα πρέπει να επιλέξουμε αυτούς που μπορούν να τα καταφέρουν !!!

vassoep@yahoo.gr