Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Φόρος τιμής στην Εθνική Αντίσταση και από τη Δομνίστα


Με τις δέουσες τιμές εορτάστηκε η 68η επέτειος της έναρξης του Ένοπλου Αγώνα της Εθνικής Αντίστασης από τον πρωτοκαπετάνιο της ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη 1941 – 1944 στη Δομνίστα.
Παρουσία τοπικών αρχόντων, αλλά λίγου κόσμου την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 στο χώρο του μνημείου στη Δομνίστα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Ναού Αγίου Αθανασίου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταμάτης, ανοίγοντας την εκδήλωση με σχετικό χαιρετισμό και καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησαν δίλεπτα μηνύματα των επίσημων παρευρισκομένων και η κεντρική ομιλία από τον ιστορικό ερευνητή – συγγραφέα κ. Γιάννη Μαυρομύτη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας, ο Νομάρχης κ. Κώστας Κοντογεώργος, οι Δήμαρχοι Δομνίστας Γιάννης Σταμάτης, Ποταμιάς Γιάννης Ίβρος, Βίνιανης Νίκος Γεωργίου και Φραγκίστας Θωμάς Μπόνιας, ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Καρβέλης, ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. Βασίλης Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης Κώστας Παπαδόπουλος και κάτοικοι της περιοχής.