Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Πνευματικό Κέντρο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ»

Τα προσφάτως τελεσθέντα εγκαίνια του πνευματικού Κέντρου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ» στο Δήμο Φραγκίστας μάς ενισχύουν την άποψη ότι ένας λαός αποκαλύπτει τον εαυτό του όχι μόνο από τους ανθρώπους που παράγει, αλλά και από τους ανθρώπους που τιμά, από τους ανθρώπους που θυμάται.
Ο Δήμος Φραγκίστας έχει τη μεγάλη κληρονομιά και την τιμή να αποτελεί τη γενέτειρα του διαπρεπούς πολιτικού, του υπέροχου ρήτορα, του σθεναρού αγωνιστή της δημοκρατίας, του ακούραστου κήρυκα της εθνικής συμφιλίωσης, του αείμνηστου πρωθυπουργού Γεωργίου Καφαντάρη.
Είναι προς τιμήν του δημάρχου του Δήμου Φραγκίστας κ. Θ. Μπόνια, του Δημοτικού Συμβουλίου και του προέδρου του κ. Κ. Κωστόπουλου που έδωσαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου το όνομα του μεγάλου πολιτικού με πανελλήνια εμβέλεια και προσφορά, Γεωργίου Καφαντάρη.
Ευελπιστούμε ότι ακόμη και σήμερα ο Γεώργιος Καφαντάρης διδάσκει στους πολιτικούς μας ήθος και αξίες και εμπνέει ξεχασμένες ιδέες και αρχές. Αλλά και ότι το Πνευματικό Κέντρο της Φραγκίστας θα προβάλλει στο διηνεκές τον πολιτισμό, την παράδοση, την ιστορία, με οδηγό τον Γεώργιο Καφαντάρη, θα ενεργοποιεί τις λανθάνουσες δυνάμεις των συμπατριωτών μας και θα αποτελεί καύχημα και σημείο αναφοράς στην Ευρυτανία.
Αισιοδοξούμε ότι το εγκαινιασθέν Πνευματικό Κέντρο στη Φραγκίστα, σε μια περιοχή της Ευρυτανίας που σφύζει από ζωή και κίνηση και έχει μια αξιοζήλευτη παράδοση, θα μετατραπεί σύντομα σε κυψέλη εργασίας. Δεν θα το φθείρει ο πανδαμάτορας χρόνος, δεν θα μείνει νεκρή και αραχνιασμένη η αίθουσα. Θα προσφέρει πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο στον ευρυτανικό λαό που διψά για πρόοδο.
Είμαστε ακόμα πεπεισμένοι ότι το Πνευματικό Κέντρο που εγκαινιάστηκε θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και ακτινοβολίας με πανελλήνια εμβέλεια. Η απόφαση δε να ονομαστεί «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ» δεν συνδέεται με προσωπικά ή πολιτικά κριτήρια. Αποτελεί απόδοση διακεκριμένης τιμής της γενέτειρας σε μια πρώτου μεγέθους φυσιογνωμία, η οποία πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πατρίδα.

kostasmitsios@yahoo.gr