Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ηλίας Καρανίκας:


Για την αλλαγή της έδρας

“Ο κ. Ραγκούσης και οι συνεργάτες του
για το θέμα της έδρας στάθμισαν και νέους παράγοντες που στο χρόνο της πρώτης πρότασης δεν είχαν υπ’ όψιν τους”.


Η επιλογή της έδρας ήταν απόφαση των τεχνοκρατών και μάλιστα, όπως ήδη θα γνωρίζετε, έγινε συνάντηση και του Δημάρχου Φραγκίστας και μελώντων Δ.Σ. με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση ώστε και από κοντά να του καταθέσουν το αίτημά τους για το Δήμο”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην δήλωσή του που απέστειλε χθές στα ΜΜΕ, ο Βουλευτής Ευρυτανίας, σχετικά με την έδρα του Δήμου Αγράφων. Ο κ. Καρανίκας στην δήλωσή του αυτή ξεκαθαρίζει ότι προσωπικά δεν είχε καμία πρόθεση να διακρίνει τους συμπολίτες του, ενώ για τους εις βάρος του χαρακτηρισμούς τύπου persona non grata, τονίζει ότι ανήκουν σε άλλες εποχές και ότι δεν χαρακτηρίζουν τους ίδους τους συμπολίτες του με τους οποίους σύντομα ξανά θα κληθεί να συζητήσεικαι να αποφασίσει για ζητήματα του τόπου.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Καρανίκα έχει ως εξής:
“Το θέμα της έδρας και του «Καλλικράτη» δαιμονοποιήθηκε σαν εγώ προσωπικά να είχα οποιαδήποτε πρόθεση να διακρίνω μεταξύ των συμπολιτών μου. Η επιλογή της έδρας ήταν απόφαση των τεχνοκρατών και μάλιστα, όπως ήδη θα γνωρίζετε, έγινε συνάντηση και του Δημάρχου Φραγκίστας και μελών των Δ.Σ. με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση ώστε και από κοντά να του καταθέσουν το αίτημά τους για το Δήμο. Ο ίδιος τους διαβεβαίωσε ότι οι συνεργάτες είδαν το θέμα της έδρας και στάθμισαν και νέους παράγοντες που στο χρόνο της πρώτης πρότασης δεν είχαν υπ’ όψιν τους.
Οι ίδιοι οι κάτοικοι της Φραγκίστας ξέρουν ότι κατά πρόσωπο πήγα και τους συνάντησα για να υπερασπιστώ την εντιμότητα του λόγου και την ειλικρίνειά μου.
Οι χαρακτηρισμοί τύπου persona non grata ανήκουν σε άλλες εποχές και πιστεύω ότι δεν χαρακτηρίζει τους ίδιους τους συμπολίτες μου με τους οποίους σύντομα ξανά θα κληθούμε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε μαζί για ζητήματα του τόπου μας”.