Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Άνοιξε τις πόρτες της η έκθεση ζωγραφικής του Συλλόγου Γυναικών


ώρα 11:30 π.μ. πραγματοποιηθήκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της μεγάλης ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής και αγιογραφίας Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από την «Gallery El Greco» Τρικάλων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει αυτή την εποχή ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας.
Τις πόρτες της άνοιξε η έκθεση ζωγραφικής που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας στην αίθουσα «Ευγένιος ο Αιτωλός» στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου.
Στα εγκαίνια παρεβρέθησαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Βασίλης Καραμπάς, ο οποίος εκφώνησε λόγω και ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Καρβέλης. Ακόμη τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, ο κ. Τσαντίλας Χρήστος καλλιτεχνικός Διευθυντής της Gallery El Greco του οποίου απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα και ανακυρήχθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών επίτιμο μέλος. Στην ομιλία του ο κ. Τσαντίλας ανέφερε “Η τέχνη είναι η έκφραση του καλού και του ωραίου που μέσα από την δημιουργία έργων προκαλούν αισθητική συγκίνηση. Οι καλλιτέχνες με την τέχνη έγιναν δάσκαλοι όλων των ανθρώπων γιατί έδωσαν νοήματα ίδια με αυτά που έδωσε η επιστήμη και η φιλοσοφία. Δίδαξαν την αγάπη στα μεγάλα ιδανικά και τις άλλες αξίας καθώς και την αγάπη για τον συνάνθρωπο”
Ο κ. Τσαντίλας στις δηλώσεις του στον Ευρυτανικό Παλμό τόνισε: «Φέτος, σε αυτή την ωραία εκδήλωση προσπάθησα να ροδίσω τις κουρασμένες καρδιές των Καρπενησιωτών με έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως του Βασίλη Ζενετζή, της Φώφης Μουρατίδου, του Νίκου Παπαδόπουλου, της κ. Ροδάκη, του κ. Αντώνογλου καθώς και ξένων καλλιτεχνών και αγιογραφίες από ιερείς και μοναχούς αγιορείτικης τέχνης. Όπως βλέπετε έγινε μία έκθεση που σπανίζει στα δρώμενα του Καρπενησίου να διοργανωθεί.».
Ευχαρίστησε, τον σύλλογο γυναικών και ανταπόδωσε τις ευχαριστίες σε όλους τους Καρπενησιώτες, τονίζοντας ότι θα πρέπει να έρθουν όλοι να δουν την έκθεση, γιατί ίσως να είναι και η τελευταία φορά που θα φιλοξενηθεί στην πόλη. Τέλος, ευχαρίστησε την εφημερίδα μας που τίμησε με την παρουσία της την ωραία αυτή έκθεση.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Λίτσα Πετροπούλου δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη προσέλευση τουριστών στην έκθεση, κλείνοντας έργα τα οποία διανέμονται σε όλη την Ελλάδα. Στα έργα τέχνης γίνεται έκπτωση 40 % και ευκολίες πληρωμής με αφορμή την συνταξιοδότηση του κ. Τσαντίλα, ο οποίος διάλεξε να κάνει την τελευταία του επίδειξη στην πόλη του Καρπενησίου, ενώ δώρισε πίνακες κατόπιν κλήρωσης. Καλούν όλον τον κόσμο να προσέλθει στην έκθεση γιατί είναι δύσκολο να ξαναέρθει η τέχνη στο Καρπενήσι.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή καθημερινά για όλους από 10:00π.μ. - 13:00μ.μ. και 17:00μ.μ - 22:00μ.μ. μέχρι τις 28 Ιουνίου.
Άλλες Δραστηριότητες του
Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας
Στις 7 Ιουνίου του 2010 το Δ.Σ. και μέλη του Συλλόγου επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Γρανίτσας. Ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά όπου και έτυχαν θερμής υποδοχής. Ο Σύλλογος ανταποκρίθηκε με δώρα και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους και διανομή ρουχισμού.
Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Γρανίτσας που με την βοήθεια της διευθύντριας κ. Κοντοζήση Ελένης, συζήτησαν τα προβλήματα των νέων και είχαν εποικοδομητική επαφή με τους νέους και τους καθηγητές τους. Διανεμήθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια του συλλόγου. Τέλος, διανεμήθηκε ρουχισμός σε οικογένειες της περιοχής.
Στις 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε διήμερη εκδρομή 24 μελών και φίλων του Συλλόγου στα Άγραφα. Πρώτος σταθμός της εκδρομής ήταν στο Μάραθο, γενέτειρα του Κατσαντώνη, καθώς και στο ομώνυμο μουσείο. Προσκήνυμα στο Μάραθο στην εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών, στην Παναγία Στάνας στα Επινιανά, στην Αγία Παρασκευή στο Βαλάρι Βραγγιανών και επίσκεψη στο Τροβάτο. Η διαδρομή ήταν ονειρική και προκάλεσε στους εκδρομείς δέος, το άγριο και παρθένο τοπίο. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε με άριστη οδική ασφάλεια, λόγω δυσβατότητας χάρη στον επαγγελματισμό του κ. Σταλίκα και των οδηγών της Treccing, τους οποίους ευχαριστεί θερμά ο Σύλλογος.
Επίσης, ο Σύλλογος θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον Δήμαρχο Αγράφων κ. Χρήστο Μπούρα για την θερμή υποδοχή και την ξενάγησή του στο Μουσείο, αλλά και στους κατοίκους που χάρηκαν ιδιαίτερα τη παρουσία του Συλλόγου στα απομακρυσμένα χωριά τους.
Σκοπός του συλλόγου είναι να γνωρίσει και να επισκεφθεί όλες τις απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές της Ευρυτανίας. Ρ.