Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Μεγάλο όνομα από το ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Αγράφων


Τη διάταξη του στελεχικού του δυναμικού με στόχο τον Δήμο Αγράφων μελετούν το τελευταίο διάστημα για τα καλά στο ΠΑΣΟΚ.
Όπως ήταν φυσικό οι αυτοπροτάσεις και οι ετεροπροτάσεις που κατατέθηκαν, την περασμένη εβδομάδα, δεν δίνουν πολλά περιθώρια νίκης στον Δήμο Αγράφων και για το λόγο αυτό οι του κομματικού μηχανισμού ξεκίνησαν ήδη τις πρώτες τους κινήσεις στην αναζήτηση ενός μεγάλου ονόματος που θα μπορέσει να κερδίσει τον δύσκολο νεοσύστατο Δήμο Αγράφων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε σύσκεψη που έγινε τις προηγούμενες ημέρες σε κομματικό επίπεδο αποφασίστηκαν οι στόχοι των αυτοδιοικητικών εκλογών, τόσο για τον Δήμο Αγράφων, όσο και για τον Δήμο Καρπενησίου.
Το μεγάλο πρόβλημα αφορά τον νεοσύστατο Δήμο Αγράφων καθότι στον Δήμο Καρπενησίου η υποψηφιότητα του Βασίλη Καραμπά, θεωρείται δεδομένη αφού ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ, είναι ένα στέλεχος που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην αυτοδιοίκηση και θεωρείται ιδανική λύση. Στον Δήμο λοιπόν Αγράφων, δρομολογείται ειδικός σχεδιασμός, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται στη διαδικασία της εκπόνησης, ώστε να βρεθεί το «αντίδοτο» στους Τσιαμάκη – Τάτση που φαίνονται μέχρι στιγμής ως σίγουροι υποψήφιοι.
Εδώ λοιπόν αναζητείται μια πολύ δυναμική υποψηφιότητα, ένα μεγάλο όνομα ή αν θέλετε ένα «βαρύ χαρτί» που θα μπορέσει να κερδίσει τον Δήμο.
Μέχρι στιγμής η επιστολή του Πολιτευτή Νάσου Γεωργαλή στην ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας, ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος παρότι ετεροπροτάθηκε, δυσκολεύει ακόμη πιο πολύ τα πράγματα. Αν σε αυτό προστεθεί και το γεγονός ότι οι μέχρι σήμερα αναφερόμενες υποψηφιότητες δεν μπορούν να κερδίσουν τον Δήμο για πολλούς και διάφορους λόγους, τότε η αναζήτηση ενός μεγάλου ονόματος θεωρείται σίγουρη.
Ποιος όμως μπορεί να είναι ο υποψήφιος από το ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κάνει την διαφορά στον Δήμο Αγράφων; Υπάρχει τέτοιο πρόσωπο; Έχει το ΠΑΣΟΚ την λύση;
Απ΄ ότι έχουμε καλά πληροφορηθεί η περίπτωση του Κώστα Τσιγαρίδα έπεσε στο τραπέζι, χωρίς ωστόσο να έχει περπατήσει παραπέρα μέχρι στιγμής. Οι περιπτώσεις του Ν.Σ. Ταξ. Σκλαπάνη και του νυν Δημάρχου Φραγκίστας Θωμά Μπόνια είναι από τις καλές, δεν είναι όμως τα μεγάλα ονόματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι ίδιες έγκυρες πηγές μάλιστα λένε ότι έγινε κίνηση και προς τους δυο με τον κ. Μπόνια να δηλώνει ότι δέχεται να κατέβει μόνο στην περίπτωση που επανέλθει η έδρα στην Δυτ. Φραγκίστα.
Σταυρόλεξο λοιπόν μεγάλο για δύσκολους λύτες η υπόθεση του υποψηφίου στον Δήμο Αγράφων μέχρι στιγμής. Παρά ταύτα όμως το μεγάλο όνομα που καλοβλέπουν και μπορούν να κατεβάσουν από το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει είναι ενε ενεργεία Δικηγόρος, αλλά η υπόθεση θέλει πολύ δρόμο ακόμη.