Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Χαρακώματα και σκοπιμότητες

Οι κίνδυνοι που περιζώνουν τη χώρα μας, τα μαύρα σύννεφα που εμφανίζονται απειλητικά στον ορίζοντα, η εσωτερική κατάσταση της χώρας, συνιστούν μια ιστορική στιγμή. Υπαγορεύουν εθνική εγρήγορση. Επιβάλλουν ανάδειξη των προτερημάτων μας. Απαιτούν ομόνοια και ομοψυχία.
Αν οι σημερινοί μας πολιτικοί ταγοί βρίσκονται στα ατομικά, κομματικά χαρακώματα και οι πράξεις ή ενέργειές τους ενέχουν ανάλογες σκοπιμότητες και επιδιώξεις, τότε η σήψη είναι επικίνδυνη. Η δραματική έκκληση του Πρωθυπουργού μας να αφήσουν οι πολιτικοί τα χαρακώματα και τις σκοπιμότητες σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, αποκαλύπτει το μέγεθος της ευθύνης τους.
Επαληθεύεται και σήμερα ότι «ουχ οι επόμενοι αίτιοι αλλ’ οι άγοντες επί τα μη ορθώς έχοντα» και «οι άγοντες επί τα μη ορθώς έχοντα» όχι μόνον «τυρβάζουν περί πολλά...» αλλά και «άδουν των οικιών μας εμπιπραμένων».
Υπάρχουν ώρες ευθύνης, επαγρύπνησης και χρέους. Και είναι οι στιγμές αυτές οι οποίες δεν επιτρέπουν, ιδιαίτερα στους πολιτικούς μας ταγούς, ατομικά ή κομματικά χαρακώματα και σκοπιμότητες. Έχει κουραστεί ο ελληνικός λαός να ακούει αλληλοκατηγορίες των πολιτικών μας, να βλέπει την Ελλάδα με απλωμένη τη χείρα της επαιτείας, να καταρρακώνονται οι ηθικές αξίες στον τόπο που γεννήθηκαν.
Τα τελευταία χρόνια διαταράχθηκαν σε επικίδυνο βαθμό η εθνική μας συνοχή, παρασυρθήκαμε σε μια τεχνητή ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση, δείξαμε στα μάτια των συμμάχων μας ότι οι Έλληνες είναι των Ελλήνων οι μεγαλύτεροι εχθροί. Είχε δίκιο ο Περικλής όταν έλεγε «περισσότερο φοβάμαι τις δικές μας αμαρτίες παρά την επιβουλή των εχθρών μας». Η ιστορία και η σύγχρονη πραγματικότητα μάς το επιβεβαιώνουν.
Είναι καιρός να αρχίσει η εξυγίανση απο τους πολιτικούς μας, οι οποίοι θα αποτελέσουν τη ζύμη και παράδειγμα προς μίμηση. Θεωρούμε κατάλληλη τη στιγμή να αρχίσουν οι πολιτικοί μας να ενδιαφέρονται περισσότερο για το Έθνος μας, τους Έλληνες, την Ελλάδα και λιγότερο για το κόμμα, τον εαυτό τους, το συμφέρον τους.

kostasmitsios@yahoo.gr