Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Σε προεκλογικό κλίμα η Γιορτή του Κάστανου στον Δήμο Κτημενίων



Για ενδέκατη χρονιά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αγία Τριάδα του Δήμου Κτημενίων η καθιερωμένη γιορτή του Κάστανου. Εκατοντάδες κόσμου από όλη σχεδόν την Ευρυτανία και όχι μόνο, κατέκλυσαν για μια ακόμη φορά την έδρα του Δήμου Κτημενίων, προκειμένου για να συμμετάσχουν στην πολύ ωραία αυτή γιορτή που έγινε την περασμένη Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010. Από νωρίς η πλατεία του χωριού γέμισε από κόσμο που ήρθε για να γιορτάσει, μαζί με τους άρχοντες του τόπου, τους αρκετούς υποψηφίους των επικείμενων εκλογών που βρέθηκαν εκεί και φυσικά τους παραγωγούς, του ντόπιου αυτού προϊόντος.
Ο Δήμαρχος Κτημενίων κ. Γρηγόρης Χαλκιάς, εμπνευστής αυτής της εκδήλωσης, ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς ήταν η τελευταία γι΄ αυτόν φορά, ως διοργανωτής της γιορτής, καθώς του χρόνου τέτοια εποχή την αντίστοιχη γιορτή θα φιλοξενήσει ο νέος Δήμαρχος Καρπενησίου, που θα προκύψει μετά τις εκλογές, ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και τους συνεργάτες του που τόσα χρόνια βρίσκονται δίπλα του στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη του τόπου.
Μετά τον χαιρετισμό του και αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην γιορτή, το λόγο πήρε ο Νομάρχης Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ενώ χαιρετισμό έστειλε ο Βουλευτής Ηλίας Καρανίκας, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί. Αμέσως μετά ακολούθησε γλέντι του παλιού καλού καιρού με τους άρχοντες και υποψηφίους να κλέβουν την παράσταση στο χορό και το κέφι.
Για άλλη μια χρονιά ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Κτημενίων διοργάνωσαν άψογα μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις στην Ευρυτανία και μοίρασαν στους παρευρισκόμενους κάστανα ενώ όπως πάντα το κρασί έρεε άφθονο για όλους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Ευρυτανίας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Κοντογεώργος. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Καραμπάς, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του νέου Δήμου Καρπενησίου κ. Βαγγέλης Καρφής, κ. Κώστας Μπακογιάννης και κ. Ντίνος Μπομποτσιάρης, οι Δήμαρχοι Ποταμιάς, Φουρνάς και Προυσού και Αγράφων Γιάννης Ίβρος, Ηλίας Παπουτσόπουλος και Θανάσης Φέγγος, και Χρήστος Μπούρας, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον Συνδυασμό του κ. Χειμάρα, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θανάσης Γαλανός, η Νομαρχιακή Σύμβουλος Μαρία Παναγιωτοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας της ΝΑ Ευρυτανίας Βασίλης Θεοδωρόπουλος καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον Συνδυασμό του κ. Περγαντά κ.κ. Γούλας Βασίλης, Κώστας Χούπας και Ταξιάρχης Σκλαπάνης. Επίσης παραβρέθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων της Ευρυτανίας και όπως προαναφέραμε πλήθος κόσμου.