Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Τραγωδία στη “Φτέρη” Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό κοντά στο Μοναστηράκι με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 65χρονος οδηγός και να τραυματιστεί ο συνοδηγός


Θύματα του χιονιά έπεσαν δύο Καρδιτσιώτες την περασμένη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, τα μεσάνυχτα, όταν βρέθηκαν μέσα σε χιονοθύελλα, ενώ είχαν πάει για κυνήγι σε περιοχή των Αγράφων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αλλά και με βάση τα στοιχεία της Αστυνομικής Δ/νσης Ευρυτανίας, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, αυτοκίνητο που κινούνταν στην περιοχή των Αγράφων και πιο συγκεκριμένα στην τοποθεσία «Φτέρη» που βρίσκεται κοντά στο Μοναστηράκι, έπεσε, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, σε γκρεμό, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 65χρονος οδηγός και να τραυματιστεί ο 71χρονος συνοδηγός.
Ο τελευταίος όταν μπόρεσε να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητο ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου για το συμβάν και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μια γέφυρα σωτηρίας.
Αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να φτάσουν προς το σημείο ακολουθούμενες και από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Μέσα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σε εκείνο το σημείο και που γίνονταν πολύ δυσκολότερες από τη σφοδρή χιονοθύελλα, οι πυροσβέστες βοηθούμενοι και από ανθρώπους του Δήμου Αγράφων που γνώριζαν την περιοχή μπόρεσαν να φτάσουν στο σημείο του δυστυχήματος.
Η σφοδρή χιονόπτωση και η χιονοθύελλα που επικρατούσαν στην ευρύτερη περιοχή έκαναν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών της 7ης ΕΜΑΚ που ξεκίνησαν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα από τη Λαμία για να φτάσουν στα Άγραφα.
Όταν έφτασαν εκεί το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να πάρουν τον τραυματία συνοδηγό 71 ετών, να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο Καρπενησίου και να περισυλλέξουν το νεκρό 60χρονο οδηγό του Ι.Χ.
Νεκρός είναι ο Γιώργος Χριστοδουλιάς, γύρω στα 65 ετών και τραυματίας ο 71χρονος Χρήστος Αντωνίου.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου.
ΦΩΤΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ