Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Απαράδεκτο το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας χαρακτήρισε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπενησίου. Είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο Κ.Υ. δεν λειτουργεί όπως πρέπει και ενδεχομένως όπως θα ήθελαν οι κάτοικοι της κεντροδυτικής Ευρυτανίας. Ποιος όμως φταίει γιατρέ μου, για την κατάσταση αυτή; Τι έκανε η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια που δεν είχαμε μνημόνια, ΔουΝουΤούδια και φτώχιες;. Τι έκανε ο Βουλευτής, οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες και όσοι είχαν τα γένια και τα χτένια; Δυστυχώς δεν έκανε τίποτε και έρχεστε εσείς σήμερα απλά να πείτε μια μεγάλη αλήθεια, που είναι όμως ότι πιο τραγικό για όλους εμάς τους λιγοστούς που αποφασίσαμε να μείνουμε στην γενέθλια γη.

* Στη συγχώνευση Σχολικών μονάδων και στην Ευρυτανία, επιθυμεί σφόδρα να προχωρήσει η Κυβέρνηση, προκειμένου, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, να σώσει την κατάσταση. Θέλω να μεταφέρω σε όλους αυτούς που σχεδιάζουν και την τελευταία «μαχαιριά» σε αυτό τον τόπο, αυτό που έχουν στο μυαλό τους, να μην το επιχειρήσουν τώρα. Άλλο είναι να συγχωνεύσεις κάποια μικρά Σχολεία σε ένα δυναμικό, σε μια περιοχή και άλλο να σχεδιάζεις να ξεριζώσεις και την τελευταία πνοή ζωής και δημιουργίας που δίνουν τα υπάρχοντα Σχολεία στις μικρές μας κοινωνίες.

* Κάπως ανάλογα σχεδιάζουν οι κρατούντες να κινηθούν και με τους πολύτεκνους αυτού του τόπου. Κόβονται τάχα από την μια μεριά για το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και από την άλλη κάνουν ότι είναι δυνατόν εις βάρος των πολυτέκνων. Να εισπράξετε κύριοι, από εκείνους που έχουν και όχι από τον γονιό που θέλει να θρέψει και να ζήσει μια θράκα φαμελιά. Τώρα ποιος ξέρει από σας από φαμελιές και μάλιστα ετούτες τις δύσκολες ώρες, άστο να πάει…

* Πολύ λόγος για το τίποτε ή αν θέλετε για να έχουμε κάτι να λέμε, με την υπόθεση των συνθημάτων στο σπίτι του νέου Δημάρχου Αγράφων. Όπως έμαθα μάλλον πρόκειται για λάθος κίνηση, που δεν θα χρειαστεί ούτε ξόρκια, ούτε φυσικά και αγιαστούρα για να φύγουν «τα έξω από δω».

* Σοβαρές και οργανωμένες είναι οι κινήσεις του Κώστα Μπακογιάννη ενόψει της παραλαβής του Δήμου. Προγραμματισμός, σχέδιο και στόχοι τόσο για το σήμερα όσο και για το αύριο. Σε ανάλογες κινήσεις πληροφορούμε πως έχει προβεί και ο Δημήτρης Τάτσης. Θετικά στοιχεία πριν ακόμη πάρουν το τιμόνι στο χέρι αλλά και την ευθύνη στις πλάτες τους.

* Τι θα παραλάβουν όμως οι νέοι Δήμαρχοι από τους απερχόμενους; Ποιοι Δήμοι χρωστάνε και πόσα; Θεωρώ ότι οι Ευρυτάνες πρέπει να μάθουν τα πάντα γύρω από αυτό το θέμα, γιατί τα όποια χρέη εμείς θα κληθούμε να πληρώσουμε. Έτσι είναι κύριοι. Εσείς που χρεώσατε τους Δήμους, πέστε μας, τι «φέσι» βάλατε για να κάνουμε τους υπολογισμούς μας. Τώρα γιατί βάλατε «φέσια» και πως τα βάλατε, αυτό είναι «άλλου παπά Ευαγγέλιο».

* Βέβαια φτάνει η ώρα της μεγάλης εξόδου από τα Μέγαρα και τα Δημαρχεία και σε κάποιους θα τους κακοφανεί πολύ. Τι να κάνουμε όμως, έτσι είναι η ζωή. Ο χρόνος περνάει εύκολα, σαν το νεράκι, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, και κάπως έτσι έγινε και με τους άρχοντες που σε λίγο καιρό θα κληθούν να παραδώσουν τις σκυτάλες. Είναι όμως κάποιοι που δύσκολα θα μπορέσουν να συμβιβαστούν με την νέα αυτή πραγματικότητα στη ζωή τους. Είχαν μάθει βλέπετε το δρομολόγιο Σπίτι – Γραφείο – Σπίτι και τώρα, άστα να πάνε. Άσε που θα κοπεί και το καλώς τον... ΑΡΧΟΝΤΑ, που άκουγαν καθημερινά. Προσγείωση λοιπόν στην πραγματικότητα, γιατί σε τούτο τον ντουνιά ο τροχός δεν σταμάτησε ποτέ να φέρνει γύρους.