Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Πολικές θερμοκρασίες στην Ευρυτανία Πρόβλημα δημιουργήθηκε στο δρόμο Βελούχι Αγία Τριάδα, με ασθενή που έπρεπε να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο


Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας όλη τη χώρα. Χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι συνέθεσαν το σκηνικό του καιρού.
Πυκνή χιονόπτωση το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ παρέμειναν κλειστά τα σχολεία σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και σε αρκετές περιοχής της υπόλοιπης επικράτειας.
Σε θερμοκρασίες κάτω από το 0 παρέμεινε ο υδράργυρος τις προηγούμενες 2 μέρες στην Ευρυτανία, προκαλώντας προβλήματα λόγω του παγετού σε πολλά σημεία των επαρχιακών οδών. Την Τρίτη το πρωί τόσο οι εργάτες της ΔΕΣΕ όσο και οι επιχειρήσεις αποχιονισμού των δήμων, «πάλεψαν» με τον πάγο για να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό αλλά και το κεντρικό οδικό δίκτυο. Κλειστός λόγω του χιονιού ο δρόμος Καρπενήσι Φουρνά και Προυσσός-Αγρίνιο. Κλειστός παρέμεινε και ο δρόμος Βελούχι – Αγ. Τριάδα με αποτέλεσμα κάτοικος του χωριού να αποκλειστεί, καθώς μετέφερε τον γιο του άρρωστο στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου και Φουρνάς, καθώς και Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ευρυτανίας βρέθηκαν στη θέση «Βράχος» προκειμένου να απεγκλωβίσουν πατέρα και γιο, οι οποίοι έμειναν στο σημείο αυτό για αρκετή ώρα, επειδή δεν στάλθηκε εκχιονιστικό μηχάνημα να καθαρίσει το δρόμο.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι συμπολίτες μας που εγκλωβίστηκαν στην περιοχή “ΒΡΑΧΟΣ” , εξέφρασαν την δυσφορία τους για το γεγονός ότι έκλεισε ένας κεντρικός οδικός άξονας, που συνδέει την Ευρυτανία με την Καρδίτσα, χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από τους αρμοδίους.
Τα σχολεία του νομού παρέμειναν κλειστά χθες Τρίτη, ενώ σήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από αύριο Πέμπτη το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει, ανεβάζοντας θερμοκρασία κα θυμίζοντας λίγο Άνοιξη.