Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Νέος Αστυνομικός Δ/ντης Ευρυτανίας ο Νίκος Στασινός Αποστρατεύτηκαν οι Νάνης, Παυλέτσης, Κυριαζόπουλος και Αντζάς



Ο κ. Νικόλαος Στασινός, (ΦΩΤΟ) μέχρι πρότινος Υποδιευθυντής, είναι ο νέος Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας.
Μετά τις κρίσεις που έγιναν στο Σώμα την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο κ. Νίκος Παυλέτσης, αστυνομικός διευθυντής Ευρυτανίας, αποστρατεύτηκε αφού συμπλήρωσε 35 χρόνια υπηρεσίας. Υποδιευθυντές της Αστυνομικής Διεύθνσης Ευρυτανίας αναλαμβάνουν οι κ.κ. Νίκος Πολύζος και Παναγιώτης Παπαρούπας.
Επίσης αποστρατεύτηκαν οι Αριστείδης Κυριαζόπουλος αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας, Βασίλης Αντζάς αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας καθώς και ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Παναγιώτης Νάνης. Ο ίδιος με επιστολή του αποχαιρετά τους πολίτες της Στερεάς και όλους τους συναδέλφους του.
Νέος Διευθυντής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς αναλαμβάνει ο κ. Απόστολος Κασκάνης, που αποσπάστηκε από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής με πολυετή δράση στον τομέα της δίωξης ναρκωτικών.
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ
Παραμένει στη θέση του ο υπαρχηγός της αστυνομίας Γιάννης Ραχοβίτσας, για τον οποίο υπήρξε έντονη φημολογία παραίτησης μετά τα τραγικά γεγονότα στην περιοχή Ρέντη. Το ανώτατο συμβούλιο της αστυνομίας, με το οποίο άρχισαν οι ετήσιες κρίσεις σήμερα, αποφάσισε να διατηρήσει ως έχει την κορυφή της αστυνομίας.
Έτσι, παραμένει στη θέση του ο αρχηγός, αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου, ο υπαρχηγός κ. Ραχοβίτσας και ο επιτελάρχης κ. Παπαγιαννόπουλος. Την ίδια ώρα αποστρατεύεται ο Επιθεωρητής Θεσσαλίας της ΕΛΑΣ υποστράτηγος Γ. Καμαρινόπουλος, ενώ προάγεται στο βαθμό του υποστράτηγου ο μέχρι σήμερα αστυνομικός διευθυντής Λάρισας, ταξίαρχος Γ. Χαλάτσης, ο οποίος σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να αναλάβει τη θέση του επιθεωρητή Θεσσαλίας της ΕΛΑΣ.
Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Ελευθέριου Οικονόμου τοποθετήθηκαν οι τέσσερις Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:
Ιωάννης ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ ως Υπαρχηγός του Σώματος
Νικόλαος ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας
Νικόλαος ΣΕΡΕΤΗΣ, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και
Γρηγόριος ΜΠΑΛΑΚΟΣ, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.
Μετά την κρίση των Υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Ελευθέριου Οικονόμου και τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος Αντιστρατήγου Ιωάννη Ραχωβίτσα και του Προϊσταμένου Επιτελείου Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.