Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Παρέμβαση ΥΠΕΚΑ για το «μπλόκο» της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο τέλος ακινήτων

Την παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκάλεσε η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών επιχείρησης στην οδό Πειραιώς με στόχο να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων.
«Στη σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια που μπορεί να κοστίσουν ακριβά στη χώρα» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου,
καλώντας άμεσα τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να αποχωρήσει από το κτήριο. Έκανε μάλιστα γνωστό πως έχει δώσει εντολή στη διοίκηση της ΔΕΗ να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση.
«Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν θα επιτρέψουν να μείνουν χωρίς ρεύμα φτωχοί συνάνθρωποι μας» ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Μετά την παρέμβαση του κ. Παπακωνσταντίνου και πηγές της διοίκησης της ΔΕΗ διεμήνυαν: «Έχουμε και άλλες λύσεις σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς» απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ. Οι ίδιες πηγές δεν έδιναν περισσότερες λεπτομέρειες για το αν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης λογαριασμών από άλλο μηχανισμό.