Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Α΄


*Έτοιμοι να διεκδικήσουν την ψήφο των Αγραφιωτών, γράφτηκε πως δήλωσαν οι κ.κ. Θ. Μιχόπουλος και Θ. Μπαμπαλής. Ο πρώην Αντιδήμαρχος εξεδήλωσε την επιθυμία να ηγηθεί ενός σχήματος, ο κορμός του οποίου είναι ήδη γνωστός και αποτελείτε από τους διαφωνούντες της ομάδας Τάτση ενώ ο κ. Μπαμπαλής σε επιστολή του
που θα διαβάσετε στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, πήγε λίγο παραπέρα, αυτοχαρακτηρίζοντας μάλιστα την δική του ομάδα ως αυριανή Δημοτική αρχή Αγράφων. Παρότι είναι ακόμη πολύ νωρίς, σας πληροφορώ ότι μέχρι του χρόνου τα Χριστούγεννα θα έχουμε και άλλες τέτοιες  κινήσεις. Υπομονή και θα με θυμηθείτε.

*Για να μην σας κρατάω σε μεγάλη αγωνία, μια εξ αυτών των κινήσεων, πολύ σύντομα θα κάνει αίσθηση με την εμφάνισή της καθότι συγκροτείτε από σημαντικές προσωπικότητες και κυρίως από άτομα άφθαρτα που δεν έχουν λερωμένη την φωλιά τους.

*Πάντως εδώ που τα λέμε ο Δήμος Αγράφων για να περπατήσει θέλει Δήμαρχο με ξεχωριστή δυναμική και όρεξη για δουλειά. Τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου για να αντιμετωπιστούν, χρειάζονται ένα σοβαρό και υπεύθυνο Δήμαρχο, που θα λειτουργήσει με στρατηγικό σχεδιασμό και πρόγραμμα και με το συμπάθιο τέτοιον υποψήφιο δεν έχουμε δει ακόμη και δεν ξέρω αν θα δούμε εύκολα. Τώρα αν κάποιοι θεωρούν ότι από τους υπάρχοντες θα βρεθεί κάποιος να σηκώσει αυτό το φορτίο, προσωπικά το θεωρώ αδύνατο και μακάρι να διαψευστώ.

*Το λέω αυτό καθότι οι μέχρι τώρα ενασχολούμενοι με τα κοινά του τόπου και επίδοξοι μνηστήρες της δημαρχιακής καρέκλας, απέδειξαν εμπράκτως ότι στερούνται τέτοιων δυνατοτήτων. Ο πάσα ένας που έλεγε και η γιαγιά μου, κρίνεται από τα έργα και την εν γένει παρουσία του με αυτό που θα ασχοληθεί. Εδώ λοιπόν στον Δήμο Αγράφων, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, ουδείς έδειξε ότι μπορεί να κάνει την διαφορά.  Άλλο λοιπόν είναι να σε βάζει κάποιος σε μια θέση γιατί δεν έχει άλλη λύση και άλλο να σε επιλέγει ο λαός για να τον διοικήσεις.

*Από σήμερα όπως πληροφορήθηκα αναλαμβάνουν και επισήμως τα καθήκοντά τους οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Αγράφων. Λεβέντες και λεβέντισσες ψυχραιμία. Προσέξτε γιατί ο Δήμος Αγράφων δεν είναι τσιφλίκι κανενός και οι καρέκλες που πήρατε έχουν πολλά αγκάθια. Αν έχετε όρεξη για προσφορά στον τόπο, σκύψτε τα κεφάλια, μαζέψτε τα μανίκια και ριχτείτε με τα μούτρα στη δουλειά. Τα προβλήματα του Δήμου δεν περιμένουν και η υπομονή των δημοτών έχει εξαντληθεί.

*Και κάτι ακόμη για τους λεγόμενους «μικρούς» άρχοντες του Δήμου Αγράφων. Αν θέλετε πραγματικά να αλλάξετε τα δεδομένα στον Δήμο, μπορείτε να το πετύχετε, αρκεί να το πιστέψετε. Κακά τα ψέματα 2 από τους απερχόμενους Αντιδημάρχους έδωσαν πολλές μάχες παρά τα όσα συνέβησαν προς το τέλος της διαδρομής τους. Η Αντιδημαρχία δεν είναι εξουσία, είναι θέση θυσίας και προσφοράς. Αυτό αν το καταλάβετε, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για όλους μας.