Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Α΄

*Θα προσφύγει κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που τον έθεσε σε 4μηνη αργία, ο Δημήτρης Τάτσης, διότι θεωρεί, όπως διάβασα σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ότι η εν λόγω απόφαση «δεν έχει έδρα το δίκαιο και την νομιμότητα αλλά υποτάσσεται στην αυθαιρεσία και την πολιτική σκοπιμότητα».
Δεν μπορώ να γνωρίζω το αποτέλεσμα αυτής της προσφυγής και ούτε τι πρόκειται να γίνει με αυτή την υπόθεση. Εκείνο που εγώ ξέρω πολύ καλά, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Αγραφιωτών, είναι ότι το τελευταίο μακρύ διάστημα, δεν βλέπουμε τον Δήμαρχο να παρεμβαίνει, να διεκδικεί και να σχεδιάζει για τον Δήμο, όπως τον είχαμε μάθει και το γεγονός αυτό είναι λογικό να προβληματίζει. Η απουσία του μάλιστα είναι αισθητή και τα ερωτήματα, τύπου «που βρίσκεται ο Δήμαρχος», πολλά και αναπάντητα. Εδώ λοιπόν θα πρέπει να απαντήσει επί της ουσίας ο Δήμαρχος και επ΄ αυτών να παρέμβει άμεσα, δίνοντας λύσεις και δυναμική στον Δήμο. Η κατάσταση στα Άγραφα είναι δραματική και γι΄ αυτό, ευθύνονται πολλοί. Ωστόσο όμως ο Δήμος μπορεί να λειτουργήσει και ας μην πάει με χίλια που λένε. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει έστω και τώρα να γίνουν πάρα πολλά και σε επίπεδο έργων και κυρίως στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Αν λοιπόν αλλάξουν πολλά και το βασικότερο, αν ο Δημήτρης Τάτσης επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους, όπως ήταν πρώτα, θέλω να πιστεύω ότι το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει, παρά το γεγονός ότι το σκορ είναι ήδη 3-0 και είμαστε στο 70΄…

*Πάντως προ 2 ημερών που ο Δήμαρχος συνάντησε κατ΄ ιδίαν στο γραφείο του τους Αντιδημάρχους, έμαθα πως τους ζήτησε περισσότερη κινητικότητα και δράση κυρίως μετά την «επιστροφή» του προϋπολογισμού, όπου θα δρομολογηθούν εξελίξεις. Περιθώρια για λάθη δεν υπάρχουν και αυτό ας το καταλάβουν άπαντες στον Δήμο Αγράφων και πάνω απ΄ όλους οι έχοντες εξουσία.

* Τις ευθύνες στην συμπολίτευση και την ομάδα του Δημήτρη Τάτση, έριξε ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Μπούρας, για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον Δήμο Αγράφων. Ο νυν Περιφερειακός Σύμβουλος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η σκληρή εσωτερική αντιπολίτευση στον δήμαρχο όλο αυτό το διάστημα, δημιούργησε την όλη κατάσταση με συνέπεια να μην προχωρά τίποτα στον Καλλικρατικό Δήμο. Παρά την πράγματι σκληρή τοποθέτησή του, ο κ. Μπούρας, ένας έμπειρος και μυαλωμένος αυτοδιοικητικός, δεν στέκεται στο χθες, αλλά προχωράει παραπέρα απευθύνοντας σε όλες τις πλευρές ύστατη πρόταση, για σύμπνοια, γιατί ο τόπος και ο λαός των Αγράφων δεν έχουν την πολυτέλεια της αδράνειας. Συμφωνώντας απόλυτα με τον Χρήστο Μπούρα, πιστεύουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα, αν αλλάξει το όλο κλίμα, πολλά καλά μπορούν να συμβούν σε αυτό τον Δήμο, που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

*Αν πάντως αναλογιστούμε τι έπραξαν μέλη της ομάδας του Τάτση με πρώτο τον πρώην Πρόεδρο, που έχυσε πολύ δάκρυ για να κρατήσει μια θεσούλα στη Δημοτική Αρχή, αν λοιπόν αναλογιστούμε και μελετήσουμε το βάθος και το βάρος του αδειάσματος στον Δήμαρχο, τότε ο Χ. Μπούρας έπεσε μέσα στις τοποθετήσεις του.