Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Με την Υπουργό Τουρισμό συναντήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης, ενημερώνοντάς την για την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, στον τομέα του τουρισμού. Στον τουριστικό οδηγό Secret Greece το Καρπενήσι


Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 και εν μέσω της επταήμερης παρουσίας του Δήμου Καρπενησίου στο The Mall Athens, το μεγαλύτερο εμπορικό Κέντρο της Ελλάδας, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης  συναντήθηκε στην Αθήνα με την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Δήμαρχος Καρπενησίου ενημέρωσε την Υπουργό για την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, στον τομέα του τουρισμού.
Συζητήσανε τις δυνατότητες που έχει το Καρπενήσι και τα χωριά του για περεταίρω τουριστική ανάπτυξη  και τους τρόπους ενίσχυσης του τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Η συνεργασία του Δήμου Καρπενησίου με το Υπουργείο θα ανοίξει, με το Δήμο από την πλευρά του να συμμετέχει σε ακόμη περισσότερες διεθνείς εκθέσεις, φιλοξενούμενος στο περίπτερο του ΕΟΤ και υποστηριζόμενος από τα κατά τόπους γραφεία του.
Παράλληλα, η πρόθεση και των δύο φορέων για ανάπτυξη συνεχούς και στενής συνεργασίας, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το έργο που μέχρι τώρα έκανε η Δημοτική Αρχή στο πεδίο της διοργάνωσης ταξιδιών εξοικείωσης για τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους. Αναγνωρίζοντας την αποτελεσματικότητα αυτών των ταξιδιών, ο Δήμαρχος Καρπενησίου έκανε αναφορά στο επιτυχημένο ταξίδι Βρετανών πρακτόρων που διοργάνωσε ο Δήμος με τη συνεργασία του Γραφείου του ΕΟΤ Αγγλίας, και στα απτά αποτελέσματα αυτού, μιας και το Καρπενήσι αποτελεί και θα συνεχίσει, για πολύ καιρό ακόμα, να αποτελεί έναν από τους προορισμούς του Ramblers, του μεγαλύτερου πρακτορείου περιπατητικού τουρισμού της Μ. Βρετανίας.
Τέλος, σημαντικό γεγονός αποτελεί η συμφωνία για την ένταξη του Δήμου Καρπενησίου, στο “Secret Greece”, την καμπάνια του ΕΟΤ μέσω της οποίας προωθούνται και αναδεικνύονται στο εξωτερικό ξεχωριστές περιοχές, άγνωστες σχετικά στους ξένους επισκέπτες, που ωστόσο αξίζουν να τις ανακαλύψουν. Μέρος της «Μυστικής Ελλάδας» λοιπόν θα είναι προσεχώς και το Καρπενήσι, προβάλλοντας  την ιδιαίτερη γαστρονομία του, το ξεχωριστό φυσικό του περιβάλλον και τη σπουδαία ιστορία σε ένα ευρύ κοινό εκτός ελληνικών συνόρων.
Η συνάντηση έκλεισε με το Δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη να καλεί την Υπουργό στο Καρπενήσι το χειμώνα, προκειμένου να δει από κοντά τις υψηλές υπηρεσίες που προσφέρουν οι επαγγελματίες του τουρισμού, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου αλλά και το μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της περιοχής, το αξεπέραστο φυσικό περιβάλλον που καθιστά το Καρπενήσι και τα χωριά του έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας.