Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Επιτυχές το 2 Φεστιβάλ Ορειβατικού Σκι στο Καρπενήσι

Το περασμένο σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκε με απρόσμενη επιτυχία το 2 Φεστιβάλ Ορειβατικού Σκι στο Καρπενήσι. Είναι πλέον κοινά αποδεκτό, ότι διανύουμε έναν από τους πτωχότερους χειμώνες της τελευταίας 20ετίας ...  Η Ελλάδα βυθίζεται συνεχώς σε ένα οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό μεσαίωνα  που για εμάς που δεν ζήσαμε τον πόλεμο, τη μετανάστευση  και τα δύσκολα χρόνια των παπούδων μας ,αποτελεί, το μεγάλο αδιέξοδο της εποχής μας.
Μέχρι και η φύση  φαίνεται να έχει επηρεασθεί από τη μιζέρια των πτωχών αντιπαραθέσεων στα τηλεοπτικά πρωινάδικα και περνάει τη δική της "κρίση".. Έτσι λοιπόν ζούμε ένα παρατεταμένο Φθινόπωρο με ελλειπή χιονοκάλυψη στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.
Λίγες μέρες πριν το φεστιβάλ, υπήρξε ένας έντονος προβληματισμός για το άν θα πρέπει να γίνει ή να αναβληθεί για αργότερα που λογικά το χιόνι θα ήταν περισσότερο ..  Η έννοια αυτής της γιορτής  όμως, δεν είναι μόνο το σκι αλλά και η συνάθροιση της χιονοδρομικο-ορειβατικής κοινότητας, η ανταλλαγή εμπειριών, οι προβολές εξαιρετικών φίλμ και η οργάνωση σχεδίων για το μέλλον ...
Ετσι , την Παρασκευή το απόγευμα, μαζεύτηκαν φίλοι του βουνού από τη Κρήτη, τα Γιάννενα, τα Τρίκαλα, το Αγρίνιο, τη Λαμία, την Αράχωβα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη για να ζήσουν αυτή την εμπειρία .
Είχαμε την τύχη, αυτές τις 2 ημέρες να παρακολουθήσουμε τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες του Γιάννη Κοτιλέα και του Constantine Papanikolaou και παρουσιάσεις διαδρομών ορειβατικού σκι από το Γιώργο Σπινθάκη (σκι στα βουνά της Κρήτης) και το Βασίλη Σιδέρη (διαδρομές με σκι  στη Νότια Πίνδο).... αλλά και να κάνουμε τελικά πολύ ΣΚΙ !!
Στο Βελούχι μας περίμενε  μια ιδιαίτερα ευχάριστη ποιότητα χιονιού .... Η κορυφή του Τυμφρηστού πρόσφερε μια μοναδική πανοραμική θέα της Πίνδου  και όλοι μαζί σκιάραμε σε ράχες και λούκια από τη Βόρεια και Νότια πλευρά του.
Μέσα λοιπόν σε αυτό το δύσκολο  χειμώνα μερικοί έλληνες κατάφεραν να συναντηθούν και να περάσουν ένα πολύ όμορφο διήμερο . Τα τεράστια χαμόγελα όλων των φίλων ήταν η απόδειξη της χαράς που γέμισαν την καρδιά μας με αισιοδοξία.
Η διοργάνωση ευχαριστεί θερμά :
Tον Δήμο Καρπενησίου
Την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας & Αναρρίχησης
Τα Ζαχαροπλαστεία "Fresh"
To "Γλυκοπλαστείο"
Τη μονάδα επεξεργασίας κρεάτων "Βρέκος"
Την οινοποιεία Ερυτανίας "Γεώργιος Μάκκας"
Κ. ΣΦΕΤΣΑΣ