Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα αίματος Κρέντης


Εδώ και 4 χρόνια η Ενορία Κρέντης, στα πλαίσια του ευρύτερου κοινωνικού της έργου, προχώρησε στην ίδρυση και σύσταση Συλλόγου Αιμοδοτών και ταυτόχρονα στην δημιουργία Τραπέζης αίματος στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου.

 Η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη και ο εφημέριος Λογγιτσίου π. Κων/νος Καναβάκης, από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν και έδωσαν αίμα στην Τράπεζα αίματος Κρέντης του Νοσοκομείου Καρπενησίου για το 2014. 
Η συμμετοχή των Ενοριτών αλλά και άλλων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στις καθιερωμένες εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργάνωνε ο Σύλλογος ήταν πάντοτε ικανοποιητική, ωστόσο όμως η μεγάλη ζήτηση και η διάθεση αίματος σε πολλούς συνανθρώπους μας, δημιούργησε πρόβλημα, με αποτέλεσμα τα αποθέματα της Τράπεζας να βρίσκονται σε οριακό σημείο.
Για το λόγο αυτό ο εφημέριος της Ενορίας και ο υπεύθυνος του Συλλόγου κ. Ευάγγελος Τσιγαρίδας, μετά από συνεννόηση με την Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Αντωνία Τσίνα, προχώρησε στην αναγγελία μιας νέας εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου να  συγκεντρωθεί αίμα που θα κατατεθεί στην Τράπεζα Αίματος της Κρέντης «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ», με στόχο να είναι άμεσα διαθέσιμο, σε κάποια κρίσιμη στιγμή για τους κατοίκους της περιοχής.
Από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενορίας, ήταν η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη και ο εφημέριος Λογγιτσίου π. Κων/νος Καναβάκης, που προσήλθαν και έδωσαν αίμα την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να ακολουθήσουν στις επόμενες μέρες και άλλοι κάτοικοι του Δήμου Αγράφων.
Σε επικοινωνία μας, ο εφημέριος και Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Κρέντης, μας είπε: «Η Τράπεζα αίματος της Ενορίας μας έχει ανταποκριθεί σε πολλά αιτήματα συνανθρώπων μας, που αντιμετώπισαν όλο αυτό το διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί καθότι στηρίζεται από τον κόσμο αλλά και από την εξαίρετη Γιατρό και Δ/ντρια κ. Αντωνία Τσίνα καθώς και τους εκλεκτούς συνεργάτες της στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου. Επειδή, δίνοντας πέντε λεπτά από τη ζωή μας, μπορούμε να σώσουμε μια άλλη ζωή, κάνω έκκληση σε όσους μπορούν, να ανταποκριθούν και στο νέο αυτό κάλεσμά μας, έτσι ώστε η Τράπεζά μας να έχει πάντα αίμα για να προσφέρει σε κάθε περίπτωση».